One Radio
Image default
Bedrijven

Een verantwoorde stofafzuiging

De beste manier om overtollig stof te verwijderen

Cycloon stofafzuiging is waarschijnlijk de beste manier om overtollig stof te verwijderen. In een bedrijf waar veel gewerkt wordt met machines is vaak veel stof. Omdat u wilt dat uw werknemers niet ziek worden en de machines goed blijven werken, wordt er vaak gebruik gemaakt van een cycloon stofafzuiging. Bij een cycloon stofafzuiging wordt de stof en de lucht gescheiden door de centrifugaal kracht. De stof wordt hierbij via de onderzijde uitgeworpen. Om te voorkomen dat binnen een bedrijf storingen optreden, is het verstandig om de cycloon stofafzuiging minimaal een keer per jaar goed na te laten kijken.

De machines gaan langer mee

Omdat u in uw bedrijf gebruik maakt van cycloon stofafzuiging, zullen uw machines langer behouden blijven. De cycloon stofafzuiger werkt als een voorafscheider. De stof wordt opgevangen, voordat het in de machine terecht kan komen. Dat is beter voor de machine. De filters die in de machine gebruikt worden, zullen niet zo snel vuil worden. Een cycloon stofafzuiger is vooral aan te raden, wanneer er grote hoeveelheden stof vrijkomt dat van de lucht gescheiden moet worden.

De industriele afzuiging

In een bedrijf waar gewerkt wordt waarbij gevaarlijke dampen en stoffen vrijkomen, moet voorzien zijn van een industriele afzuiging. De gevaarlijke stoffen in een bedrijf kunnen ontstaan door slijpen, schuren, lassen en dergelijke. Wanneer daar geen industriële afzuiging aanwezig is, zou dit snel kunnen leiden tot gezondheidsproblemen. Dat moet natuurlijk voorkomen worden.

De veiligheid en gezondheid van uw personeel waarborgen

U zal er als werkgever alles aan doen om de gezondheid en veiligheid van uw personeel zo goed mogelijk te waarborgen. Door gebruik te maken van een goede afzuiginstallatie zal uw personeel niet zo snel ziek worden. Dat is voor u als werkgever belangrijk, omdat daardoor het productieproces goed door kan blijven gaan. Uw werknemers zullen niet snel ziek worden door slechte arbeidsomstandigheden. Daarom moet u als werkgever zorgen dat u een goede industriele afzuiging heeft.

https://www.mesys.nl/

Gerelateerde artikelen

Wanneer maak je gebruik van een drukkerij

’Nieuw interieur’ dankzij taupe krijtverf

Waarom kiest u best voor een zinken dakgoot van De Zinkspecialist