One Radio
Image default
Bedrijven

Steeds meer automerken gaan voor volledig elektrisch

Er komen steeds meer elektrische auto’s in de markt. Veel automerken stappen over naar alleen elektromotoren waardoor het omslagpunt steeds dichterbij komt. Door gerenommeerde bedrijven zoals Volkswagen en Volvo is er aangekondigd om over te stappen naar een volledig elektrisch autopark. Hieronder lees je meer informatie over de toekomst van een aantal verschillende automerken zoals: Ford, Volvo, Volkswagen, Jaguar Land Rover en Kia. 

De eerste elektrische auto is gelanceerd door Ford, namelijk de Ford Mustang Mach E. Ook de doelstelling van 2030 is voor het Amerikaanse automerk alleen nog maar elektrische auto’s te gaan produceren. Het liefst leggen zij hier 18 miljard euro voor neer.
Er rijdt in Nederland al een elektrische model van Honda en dit model heet Honda E. Vanaf 2040 zullen er voor Honda alleen elektrische auto’s rijden. Voor Volvo is hun doelstelling om marktleider te worden van de elektrische auto’s. Tot op het heden rijdt slechts 1 op de 5 hybride auto’s van Volvo rond. Vanaf 2030 wil Volkswagen volledig elektrisch rijden net als veel andere automerken. Er rijden al elektrische Volkswagens op de snelweg, zoals de Volkswagen e-Golf, Volkswagen ID.3 en Volkswagen ID.4. Ook heeft Jaguar Land Rover een elektrische auto, namelijk de Jaguar I-Pace. Kia wil 5 bestaande modellen met een brandstofmotor ombouwen naar een elektromotor. Verder heeft Kia een elektrische auto en dit model heet de Kia EV6

Er bestaan ook vele voordelen van elektrisch leasen. Deze voordelen zijn dat je geen BPM en geen wegenbelasting hoeft te betalen. BPM houdt de belasting van personenauto’s en motorrijwielen in. Verder is de auto bijtelling lager en hoef je niet alles in een keer te betalen voor een elektrische auto.