One Radio
Image default
Bedrijven

Welke voordelen biedt Hardware as a Service voor jouw bedrijf?

Iedereen die een eigen bedrijf heeft, wil belangrijke bedrijfsprocessen natuurlijk zo goed en efficiënt mogelijk laten verlopen. Een van de belangrijkste aandachtspunten hierbij is, zeker als je en grote onderneming hebt, de organisatie van de hardware binnen jouw onderneming. De laatste tijd kiezen steeds meer ondernemers ervoor om Hardware as a Service (ook wel bekend als HaaS) te overwegen, bijvoorbeeld via een IT bedrijf Utrecht. Maar wat houd Hardware as a Service precies in? En wat levert deze aanpak jouw bedrijf zoals aan voordelen op?

Hardware as a Service: een uitleg van wat dit systeem inhoudt

In het jargon van de ICT-wereld wordt Hardware as a Service ook wel aangeduid als Device as a Service (DaaS). Hardware of Device as a Service houdt feitelijk in dat je als klant hardware inhuurt via een ICT-bedrijf. Hierbij kun je als ondernemer hardware huren, waar je dan per maand een bepaald vast bedrag voor betaalt. Het kan hierbij gaan om allerlei soorten en varianten hardware. Denk bijvoorbeeld aan laptops, desktopcomputers, serverkasten, maar ook iPads of smartphones. Dit huren ofwel leasen van de hardware of van devices heeft enkele mooie voordelen, waar we hieronder dieper op ingaan.

Je betaalt alleen voor het leasen en niet voor het gebruik van hardware

Bij Hardware ofwel Device as a Service betaal je als afnemer alleen voor het gebruiken van de hardware en niet voor het bezit. Je leaset als het ware computer, laptops, servers en/of andere apparatuur. De maandelijkse kosten liggen hierbij vast volgens een afgesloten contract. Het interessante hiervan is ook dat je geen groot kapitaal in één keer hoeft te investeren om van moderne ICT-apparatuur gebruik te maken. Veel bedrijven zijn in de beginfase van hun onderneming niet of helemaal niet kapitaalkrachtig. Hardware as a Service bij een IT bedrijf uit Utrecht afnemen, kan dan een maatwerk oplossing zijn.

Hardware

Met HaaS kun je continu werken én ben je erg flexibel

Gebruikmaken van Hardware as a Service via een IT bedrijf uit Utrecht (NEG IT Solutions) zorgt niet alleen voor optimale continuïteit van de hardware (je hebt er altijd de beschikking over), maar maakt je ook optimaal flexibel. Als er door groei of krimp tussentijds opgeschaald of afgeschaald moet worden, is dat met Hardware as a Service een fluitje van een cent en snel te regelen. Zo kun je als bedrijfsleider sneller inspringen op veranderingen in je personeelsbestand of schommelingen in de markt.

Een garantie op een uitstekende netwerk-connectiviteit

Kies je voor een goed werkende HaaS-dienst via een professioneel IT bedrijf Utrecht, dan ben je gegarandeerd van een vlekkeloos werkende netwerk-connectie. Het IT bedrijf Utrecht zorgt er, als je dat wenst, voor dat je hardware in goede harmonie operationeel is op een snel netwerk.

Mogelijkheid voor een alles-in-één levering met bijhorende accessoires

Besluit je om Hardware as a Service binnen jouw bedrijf in te voeren als dienst, dan kun je kiezen voor een alles-in-één levering, met de bijhorende accessoires. Denk hierbij aan muizen, laptopcamera’s, toetsenborden, et cetera. Deze totaalservice zorgt ervoor dat je volledig bent voorzien in alles wat je voor jouw bedrijf nodig hebt. Zo hoef je je qua hardware en computersystemen verder nergens meer zorgen over te maken.