One Radio
Image default
Bedrijven

De beste en leukste bijbanen

Ben je op zoek naar een originele bijbaan waar je je nooit zult vervelen? Dat is niet zo eenvoudig. Om inspiratie op te doen, hebben we een aantal opties voor je verzameld.

Dierenverzorger

Ben je dol op dieren? Dan kun je dit als uitgangspunt nemen bij het zoeken naar een baan. Je kunt bijvoorbeeld op huisdieren passen als de baasjes op vakantie zijn. U kunt ook een honden uitlaatservice beginnen. Veel mensen werken tegenwoordig fulltime en komen niet toe aan het uitlaten van hun hond. Het makkelijke is: je kunt eigenlijk gewoon beginnen en je hoeft geen VOG-certificaat aan te vragen.

Kwaliteitscontrole als geheime shopper

Nederlandse winkels worden door blogs en instanties gecontroleerd op klantvriendelijkheid en kwaliteit.  Hiervoor hebben ze mensen nodig die incognito filialen bezoeken en rapporteren over de service. Ben je jonger dan 18? De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit controleert regelmatig of supermarkten zich aan het NIX-18 beleid houden. Kijk of je een VOG-certificaat kunt aanvragen.

Een eigen bedrijf beginnen zonder een VOG verklaring aan te vragen

Als je graag ondernemer bent en niet graag voor een baas werkt, kun je ook voor jezelf beginnen. Ben je creatief? Ga thuis aan de slag en verkoop de schilderijen of accessoires die je maakt. Het zal wat tijd kosten om hier een succes van te maken, maar een goede social media strategie kan je bedrijf een flinke boost geven. Dan is een webshop beginnen een goede optie.

Medewerker pretpark

Deze baan heeft veel voordelen: je werkt in een vrolijke omgeving, want iedereen is in een goed humeur als hij of zij naar een pretpark gaat. Ook zien pretparken er altijd spectaculair uit, dus je hoeft je nooit te vervelen. Omdat een pretpark vrij groot is, ontdek je altijd nieuwe plekjes. Je kunt zelfs verder gaan als je durft. Je kunt bij elke attractie een kijkje achter de schermen nemen en misschien na sluitingstijd nog een ritje in de achtbaan maken. Omdat je met veel mensen in contact komt, zul je een VOG verklaring moeten aanvragen.

https://www.vognodig.nl/vog-aanvragen