One Radio
Image default
Sport

Weer eens naar de waterkant

Zittend op mijn viskoffer geniet ik heerlijk van de dag. Zonder verdere verplichtingen kan ik de hele dag zelf beslissen wat te doen. De keuze viel al snel om de hengels weer eens uit het vet te halen en naar de waterkant te gaan. Dat is al wat jaren geleden, vandaar dat ik nog snel langs de hengelsport winkel ben gegaan voor nieuwe vislijn voor de vismolen. Vol vertrouwen kan ik nu elke vis aan. 

Om de stek rustig op te bouwen maak ik een klein voertje aan met wat casters en maden. Daarna nog wat mais en een klein beetje flavour maken het geheel af. Dit voertje heeft me eigenlijk nooit in de steek gelaten. Al vele jaren is hier vis mee op te kant gekomen en dat zou nu ook nog steeds moeten lukken. De sleutel tot succes is voor mij om continu te blijven voeren, daar waar andere vele ballen voer op de stek werpen en wachten op een aanbeet. Mijn gevoel is dat er dan eerst veel voer wordt gegeten voordat het haakaas wordt gevonden. De eerste aanbeet duurt dan vaak ook veel langer dan dat ik gewend ben. Gelukkig gaat het nu goed. Met 2 kleine balletjes en een kleine maden op de haak komen de eerste paar voorns al in het eerste minuten op de kant. Nu er blijkbaar vis op de stek zit, voer ik na elke aanbeet iets meer voer bij. Hiermee hoop ik de vis op de stek te houden, en hopelijk nog meer vis aan te trekken. Hoe meer vis vervolgens op de stek, hoe nog sneller en agressiever de aanbeten zich opvolgen. Door het spelen met de hoeveelheid voer kan ik de vis goed op de stek houden. Op basis van de signalen op de dobber blijft het continu een strategisch spel om dit aan te houden. Wie hier meer ervaren in raakt zal zeker de vruchten plukken. 

https://www.sportvisgigant.nl/