One Radio
Image default
Sport

De vaardigheden van de fysiotherapeut

Een fysiotherapeut heeft verschillende vaardigheden. Eén van de meest voorkomende klachten die een fysio behandelt, is pijn in rug of nek en schouders. Daarnaast kan je ook terecht bij de fysio voor andere problematieken zoals sport blessures. Het kan zijn dat je last hebt van bijvoorbeeld tennisarm of ernstige spierpijn na een inspanning. Je kunt dan denken aan herhaaldelijk gebruik van bepaalde spieren of een blessure die je tijdens het sporten oploopt. Ook kan een fysiotherapeut helpen bij nekpijn, hoofdpijn of migraine als gevolg van stress.

De oorzaak van rugpijn

Dit is moeilijk vast te stellen. Omdat het immers vaak een combinatie van verschillende factoren is, maar ook kunnen er fysiologische afwijking in de wervels zitten waardoor pijn ontstaat in je nek, rug of schouders. Echter kun je wel een aantal dingen doen om dit zo veel mogelijk te vermijden of te voorkomen.

Je kunt bijvoorbeeld sporten op een manier waarbij je niet te hard druk uitoefent en eventueel gebruik maak van hulpmiddelen zoals een steunband. Ook is het aan jou om stil te zitten of fysiek werk te verrichten in een goede houding. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen! Je kunt naar fysiotherapie in Drunen bij de praktijk Fysiocare terecht voor allerlei soorten klachten.

De behandelingen bij fysio in Drunen

Bij Fysiocare wordt er gekozen voor een actieve behandeling. Dit betekent dat je zelf ook iets kunt doen om de verbetering van je nek, rug of schouder te versnellen. Echter kan je ook een rustige behandeling krijgen waarbij de fysiotherapeut je rug, nek of schouders met rust laat.

Door het werken op verschillende manieren wordt jouw lichaam weer in balans gebracht. En dit zal jouw lichaam helpen om weer beter te functioneren. Door de verschillende behandelingen die wij gebruiken, kunnen we je rugpijn in Drunen dan ook snel verhelpen!