One Radio
Image default
Sport

Trainen met elektrische impulsen

Wil jij graag trainen met elektrische impulsen, om zo sneller een nog beter resultaat te behalen? Of heb jij nog nooit gehoord van sporten met ondersteuning van elektrische impulsen? Dan wil je nu vast weten wat EMS sport precies inhoudt. We zullen er een aantal dingen over vertellen.

Elektrische spierstimulatie of elektromyostimulatie, waar EMS een afkorting van is, is een trainingsprogramma waarbij je spieren extra gestimuleerd en daardoor flink versterkt worden. Dit gebeurt door middel van elektroden. De elektroden zijn verwerkt in een speciaal stimulatiepak, welke is verbonden aan het EMS apparaat. In het stimulatiepak zijn 12 elektrodeparen verwerkt, die de verschillende spiergroepen stimuleren. Bij elk elektrodepaar kan de intensiteit van de impuls apart bepaald worden. Sommige EMS apparaten zijn uitgerust met een speciale meetfunctie, zodat je tijdens het sporten kunt zien in welke mate jouw spieren worden belast door de stimulatie.

Elektrostimulatie wordt al lange tijd als therapie ingezet

Spierstimulatie door elektrostimulatie wordt al langer dan 50 jaar toegepast door fysiotherapeuten. Deze gebruiken elektrostimulatie om, in specifieke spiergroepen, de verzwakte spieren van patiënten weer opnieuw te trainen en voornamelijk op te bouwen. Deze specifieke training wordt onder andere ingezet wanneer een patiënt een operatie heeft ondergaan of slachtoffer is geworden van een ongeluk. Met de ondersteuning van de elektrische stimulatie wordt een uitstekend resultaat behaald en zijn patiënten stukken sneller weer op de been. Tegenwoordig wordt EMS nog steeds in veel klinieken gebruikt om gericht de spieren weer op te bouwen. Maar nu kan je ook zelf, gewoon vanuit huis, je spieren trainen met EMS. Door het gebruiksvriendelijke EMS apparaat dat voor thuis is ontwikkeld, zijn de trainingen eenvoudig op te starten. En doordat er meerdere elektrodeparen in het pak verwerkt zitten, train je alle spieren tegelijkertijd. Je hoeft dus niet iedere spiergroep apart te trainen, dat in bijvoorbeeld de sportschool wel het geval is.

Meer weten?

Wil jij nog meer weten over EMS training? Of wil je erg graag thuis trainen met het EMS apparaat? Raadpleeg onze site, stimawel.com, voor meer informatie. Hier kan je ook de antwoorden vinden op de veelgestelde vragen.

https://www.stimawell.com/nl-nl