One Radio
Image default
Sport

De 10 beste activity trackers van 2021

De 10 beste activity trackers van 2021

Activity trackers zijn een geweldig hulpmiddel om je gezondheid te controleren en je sportactiviteiten te finetunen. Veel activity trackers zijn ontworpen voor specifieke sporten en bieden verschillende functies, zoals het bijhouden van de slaap, geïntegreerde hartslagmeters en waterbestendigheid. Het kan echter een hele uitdaging zijn om de juiste activity tracker kiezen, omdat er zoveel keuze is.

De beste activity tracker van 2021 is geselecteerd op basis van de volgende criteria:

  • Functies. De producten hebben functies zoals activiteitentracking, GPS-navigatie, smartphone-integratie en hartslag monitoring.

  • Beoordelingen van klanten. De meeste fitnesstrackers hebben positieve klantbeoordelingen.

  • Prijs. Producten bieden een grote waarde voor de prijs.

Hier zijn 10 van de activity trackers voor 2021.

Beste activity tracker (overall)

Apple Watch Series 6

Dankzij het slanke ontwerp, de lange levensduur van de batterij en de vele fitness functies scoort de Apple Watch Series 6 het hoogste klassement als beste activity tracker op de markt. Hij registreert niet alleen je dagelijkse activiteiten en volgt je trends met de Fitness-app, maar houdt ook je bloed zuurstofgehalte, hartritme en slaapcycli in de gaten. Bovendien is hij waterbestendig tot 50 meter en heeft hij een groot, helder display dat je gemakkelijk kunt aflezen.

Beste activity tracker voor zwemmen

Samsung Gear Fit2 Pro

Deze smartwatch, geschikt voor zwemmen, is waterbestendig tot 50 meter en biedt continue hartslagmeting, ingebouwde muziek opslag en GPS-functionaliteit. Je kunt er ook specifieke workouts mee volgen, waaronder een zwemoptie die je baantjes en aantal slagen telt.

De activity tracker is compatibel met zowel Android- als iOS-smartphones en werkt goed samen met fitness- en voedingsapps zoals Map My Run en MyFitnessPal.

Goedkoopste Activity tracker 

YAMAY Smart Watch Fitness Tracker.

Deze budgetvriendelijke activitytracker is praktisch, van hoge kwaliteit en eenvoudig te gebruiken. Het houdt uw dagelijkse stappen, afgelegde afstand, hartslag en slaapcyclus bij. Hij is ook licht, waterdicht en eenvoudig te verbinden met je smartphone, zodat je jouw muziek kunt bedienen en je notificaties kunt controleren vanaf je pols.

Best beoordeelde activity tracker

Fitbit Charge 4 Fitness and Activity Tracker

Met ingebouwde GPS, 24/7 hartslagbewaking en meer dan 20 trainingsmodi is deze activity tracker van hoge kwaliteit een favoriet onder sporters. Het biedt verschillende unieke functies, zoals Activity Zone Minutes, die u waarschuwt wanneer je jouw streefhartslag hebt bereikt en waarmee je wekelijkse activiteitsdoelen kunt instellen. Bovendien houdt het apparaat jouw slaapstadia gedurende de nacht bij en geeft het een “slaapscore” voor een snelle momentopname van uw algehele slaapkwaliteit.

 

Beste activity tracker dames

Activity tracker dames nodig? Een activity tracker is een extra duwtje in de rug om je in beweging te houden. Er zijn op dit moment meer dan 70 activity trackers voor dames te koop. De beste activity tracker voor vrouwen is de Fitbit Versa 3.

Fitbit Versa 3

Deze activity tracker voor dames heeft een mooi design en draag je comfortabel om je pols. Je hebt bijna niet door dat je hem draagt. Deze activity tracker motiveert je de hele dag door om te blijven bewegen. 

Beste activity tracker met hartslagmeting

Garmin Vivosmart 4

Deze activity tracker heeft een ingebouwde polssensor, dagelijkse stressmeting en slaapmonitoring. De tracker maakt verbinding met je smartphone om meldingen te versturen en gebruikt de GPS van je telefoon om buitenactiviteiten te volgen. Het beste van alles is dat het één van de goedkoopste activity trackers is en verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen.

Hoe kies je de beste activity tracker?

Er zijn zoveel activity trackers verkrijgbaar dat het een hele uitdaging kan zijn om het product te vinden dat het beste bij jou past. Let op welke functies belangrijk zijn op basis van jouw behoeften, zoals hartslag- of bloeddrukmeting, GPS-navigatie, slaap bijhouden, waterbestendigheid of smartphone-compatibiliteit. Sommige activity trackers zijn ook ontworpen voor specifieke soorten activiteiten, zoals hardlopen, wandelen, zwemmen of fietsen, dus zoek naar een tracker die aan uw behoeften voldoet of meerdere sportspecifieke opties biedt. Tot slot variëren activity trackers in prijs, dus houd je budget in gedachten en kies een product binnen jouw prijsklasse.

Smartwatches, GPS-horloges en fitnesstrackers

Er zijn drie heel verschillende categorieën sporthorloges, elk met sterke en zwakke punten.

Smartwatches zijn in feite kleine smartphones voor om je pols waarop je apps kunt toevoegen en telefoongesprekken kunt voeren zonder je telefoon. De populairste smartwatches zijn de Apple en Samsung Galaxy horloges. Functioneel zijn ze gericht op gemak en het bijhouden van gezondheid, maar ze hebben de neiging om tekort te schieten op het gebied van levensduur van de batterij, GPS-nauwkeurigheid, en workout-functionaliteit.

GPS-sporthorloges zoals Garmin, Coros, Suunto, Polar en Wahoo zijn voornamelijk ontworpen voor trainingen die GPS-functionaliteit vereisen (hardlopen, fietsen, wandelen, zwemmen, enz.). Ze hebben meestal meer dan drie keer de levensduur van de batterij van smartwatches en zijn zeer sterk met workout functies, metrieken, en tracking.  Hoewel de meeste smartwatches sms- en e-mailberichten toestaan, zijn ze beperkt in de hoeveelheid apps die je kunt toevoegen en zullen ze je smartphone niet vervangen.

Activity trackers hebben de minste functionaliteit en houden alleen gezondheids- en fitnessgegevens bij, zoals hartslag in rust en variabele hartslag, slaappatronen en stappen. De meeste moeten verbonden blijven met jouw telefoon voor functies zoals GPS-tracering.

Levensduur batterij 

Dit is het meest opvallende verschil tussen smartwatches en GPS-horloges. Gemiddeld moeten smartwatches elke 24 tot 48 uur worden opgeladen, terwijl GPS-horloges 5 tot 15 dagen meegaan tussen twee oplaadbeurten. De oplaadtijd is relatief snel: de meeste horloges zijn in ongeveer 2 uur volledig opgeladen. Als je net als ik een hekel hebt aan het voortdurend moeten opladen van weer een ander apparaat, zou ik de voorkeur geven aan een GPS-horloge. Houd in gedachten dat als je geïnteresseerd bent in het bijhouden van slaapgegevens, je niet in staat zult zijn om het op te laden terwijl je slaapt. De Garmin fenix 6 heeft de beste batterijduur, met ongeveer 14 dagen zonder GPS-gebruik en ongeveer 36 uur in continue GPS-modus. De Apple Watch en Suunto 7 scoren het slechtst, met minder dan 48 uur, afhankelijk van het gebruik.

Functies

Van meldingen van een onregelmatige hartslag tot alarmen die je eraan herinneren dat je moet hydrateren: activity trackers hebben tegenwoordig een verbazingwekkend aantal functies. Om je een idee te geven van de functies, heb ik er hieronder een paar opgesomd.

Op basis van mijn tests hebben budgethorloges en -trackers onder de 120 euro alle basisfuncties en misschien een paar standaardfuncties. Horloges met een prijs van 150 euro tot 250 euro hebben de basisfuncties en de meeste standaardfuncties. Premium-horloges hebben basis-, standaard- en meer geavanceerde functies.

  • Basis: afstand, tempo, hartslag, stappen
  • Standaard: Slaap, calorieën, VO2 max, stress, hoogtewinst/-verlies, trainingszones, cadans, vermogen, meldingen (oproep, sms, e-mail)
  • Geavanceerd: Muziek, Strava Live Segments, automatische zwemslagdetectie, pulsoximeter, ademhalingsfrequentie, live activiteiten bijhouden en incidentdetectie
https://sporthorloge.info/activity-tracker/