One Radio
Image default
Sport

Met EMS training kan je in korte tijd spiermassa opbouwen en gewicht verliezen

Wil jij ook in slechts 2x 20 minuten per week effectief spiermassa opbouwen en gewicht verliezen? Dit kan je realiseren met EMS training. Wat dit precies is zullen we je in dit artikel uitleggen.

Trainen door middel van impulsen met weerstand

EMS is de afkorting van Elektro Myo Stimulatie of Elektro Musculaire Stimulatie. Tijdens een EMS training train je door middel van impulsen met weerstand. De impulsen worden middels een bodysuit overgedragen op de huid. Elke elektrische prikkel wordt door ons zenuwstelsel naar de grote spiergroepen geleidt. Hierdoor worden de spiergroepen veel meer geactiveerd dan bij een reguliere krachttraining, tot wel 30% meer! De spieren die dieper liggen worden door ons eigen lichaam niet snel aangestuurd. Maar tijdens een EMS training worden ook de dieper gelegen spieren makkelijk bereikt.  

Een EMS training met een duur van 20 minuten staat qua intensiteit gelijk aan een drie uur durende full body workout in de sportschool. Dit komt doordat het lichaam tot wel 150 keer meer spiersamentrekkingen kan produceren met behulp van EMS training.

Met EMS ontvang je op meer plaatsen in het lichaam prikkels

Dagelijks worden miljoenen elektrische signalen van en naar de spieren verzonden en ontvangen in onze hersenen en ruggenmerg. Deze elektrische signalen zijn nodig om een spier aan te spannen, een beweging te maken of om de staat van de spier te bepalen. Alles om dus ons lichaam aan te sturen.

Door te trainen met EMS geef je deze lichaamseigen signalen meer weerstand en lading. Dit houdt in dat op veel meer plaatsen in het lichaam deze prikkels worden ontvangen.

De prikkels, oftewel elektrische impulsen, worden afgegeven door een EMS apparaat waar de bodysuit op aangesloten is.

Met de EMS training worden je spieren niet aangestuurd door de elektrische impulsen. Omdat je zelf reguliere oefeningen uitvoert houdt je controle over de bewegingen van je spieren. EMS is dus puur een stimulatie van je spieren.

Wil jij nog meer weten over EMS of ervaringen van andere gebruikers lezen? Op de website van StimaWELL kan je alles vinden over EMS training.

https://ikwilstimawell.nl/