One Radio
Image default
Sport

Hoe kan je het beste een golftas indelen?

Wil jij meer weten over de het optimaal indelen van een golftas. Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog kom je alles te weten over de beste indeling van een golftas en worden enkele soorten golftassen besproken. 

Golftas regels

Er zijn als golfer genoeg regels om mee rekening te houden. Deze regels hebben te maken met de sport zelf, de kleding maar ook met de inhoud van de golftas. Voordat je een golftas optimaal gaat indelen is het dus goed om daar rekening mee te houden. Er bestaat één regel voor de indeling van een golftas. Je mag namelijk niet meer dan 14 golfclubs kwijt in je tas. Deze regel is in de wereld gekomen om te voorkomen dat voor elke slag een golfer een speciale golfclub kan kopen. Dit zou de sport te makkelijk maken.

Welke golfclubs moet je meenemen?

Je kunt ervoor kiezen om de golftas vol te stoppen met golfclubs, maar dit wordt voor beginners wel afgeraden. Als beginner zal je nog veel rondlopen over de golfbaan en met een zware tas is dit niet aangenaam. Professionals maken gebruik van golfkarretjes en Caddy’s om de zware tas te dragen. Als beginner heb je een aantal golfclubs nodig. Je kan bij verschillende golfwinkels ook de zogenaamde beginners golfset kopen. Deze set bestaat uit een putter, ijzer 5, ijzer 7, ijzer 9 en een pitchen wedge.

De ideale golftas indeling

Een golftas bestaat uit verschillende vakken. Dit worden ook wel dividers genoemd. Deze vakken zijn er om de golfclubs te beschermen. Als de golfclubs los zitten kletsen deze tegen elkaar bij het bewegen van de tas. Dit kan voor beschadigingen zorgen. De beste indeling krijg je door de golfclub families bij elkaar te zetten. Dit betekent dat je de drivers op een plek doet, de ijzers op een andere plek en de putter in een apart vakje. Ook is het slim om de golfclubs te beschermen met sokken of club covers.

Golftas

 

Welke golftas kies jij?

Heb jij een nieuwe golftas nodig? Er zijn vier verschillende soorten golftassen waar je uit kan kiezen. De eerste golftas is de Carry bag. Dit is een golftas die je op de rug meedraagt en staand kan neerzetten als je een bal wil gaan slaan. Grootste voordeel van deze golftas is dat je hiermee overal mag komen.

De tweede golftas is de Pencil bag. Deze tas is bedoeld voor de golfers die snelle rondes willen lopen. Hier neem je maar een aantal golfclubs mee, want er passen er minder in dan andere golftassen.

De meest voorkomende golftas is de Cart bag. Deze golftas plaats je op een trolley en zo kan je de golftas met golfclubs over de golfbaan rijden. Met deze tas mag je niet overal komen. De laatste soort is de Tour bag. Dit is een golftas die niet bedoeld is voor beginners. Dit zijn de tassen die worden gebruikt door professionals. Deze tas biedt veel opbergruimte voor veel golfclubs en andere accessoires.