One Radio
Image default
Zorg

Zorgverzekering arbeidsmigranten

Wie vanuit het buitenland in Nederland komt werken, heeft een zorgverzekering nodig. De regelgeving omtrent zorgverzekeringen verschilt per land. In Nederland geldt dat iedereen die hier, al dan niet tijdelijk, komt wonen, een zorgverzekering moet afsluiten. Dit is ook het geval als u al verzekerd bent in uw thuisland. Nu is het afsluiten van een zorgverzekering vaak een heel gedoe. Daar heeft HollandZorg verandering in gebracht. Wij hebben een zorgverzekering voor arbeidsmigranten, speciaal voor buitenlandse werknemers. Het afsluiten van een verzekering bij HollandZorg is een stuk eenvoudiger en ook (tijdelijk) stopzetten is bij ons geen probleem.

HollandZorg verzekering afsluiten

Als u naar Nederland komt om te wonen en/of werken, is er veel om te regelen. Om een zorgverzekering te kunnen afsluiten, dient u ingeschreven te staan bij de gemeente waar u gaan wonen. U kunt vervolgens zelf uw zorgverzekering bij ons afsluiten, maar uw werkgever kan dit eventueel ook voor u doen. Komen er gezinsleden met u mee naar Nederland, dan is het belangrijk dat ook zij verzekerd zijn. In sommige gevallen heeft u recht op zorgtoeslag, een bijdrage aan de kosten voor uw premie. Ook dit kan uw werkgever voor u regelen. Gaat u tijdelijk terug naar uw land van herkomst, dan kunt u uw HollandZorg verzekering stopzetten. Wanneer u terugkomt, kan deze eenvoudig weer aangezet worden, zonder dat u opnieuw alles hoeft te regelen.

Aanvullend verzekeren

Een basisverzekering is de standaard zorgverzekering, waarmee u recht heeft op de meest noodzakelijke zorg. U kunt hierbij denken aan opname in het ziekenhuis, of een bezoek aan de huisarts. Wilt u andere zorg vergoed krijgen, dan kunt u kiezen voor een aanvullende zorgverzekering buitenlander. Bij HollandZorg zijn er vier aanvullende verzekeringen. Ook een tandartsverzekering kunt u desgewenst apart afsluiten. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website, maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

https://www.hollandzorg.com/nl