One Radio
Image default
Zorg

Zorgverzekering immigrant

Wist u dat in Nederland iedereen verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten? Dit geldt ook als u tijdelijk vanuit het buitenland in Nederland komt wonen en werken. U bent verplicht om in elk geval een basisverzekering af te sluiten. Hiermee ontvangt u een vergoeding van de meest noodzakelijke zorg, zoals een bezoek aan de huisarts, of opname in het ziekenhuis. Heeft u meer zorg nodig, dan is er de mogelijkheid om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. HollandZorg biedt een zorgverzekering immigrant, speciaal voor buitenlanders die voor een langere of kortere periode in Nederland komen wonen en werken.

Waarom HollandZorg?

Bij HollandZorg begrijpen we dat u als arbeidsmigrant andere wensen en eisen heeft aan uw zorgverzekering. Het is prettig om een zorgverzekeraar te hebben die rekening houdt met uw situatie en u op weg kan helpen. Er moet veel geregeld worden en bij HollandZorg staan we graag voor u klaar om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Als u bij ons via uw werkgever een zorgverzekering afsluit, dan kunt u deze eenvoudig stopzetten op het moment dat u weer terug gaat naar uw thuisland. En als u weer terugkeert naar Nederland, dan kan uw zorgverzekering direct weer geactiveerd worden. U hoeft in dat geval dus niet alles opnieuw te regelen.

EHIC pas

Wanneer u bij HollandZorg een zorgverzekering afsluit, dan ontvangt u een zorgpas. Hierop staan uw persoonlijke gegevens en verzekeringsgegevens vermeld. Deze pas heeft u nodig om aan te kunnen tonen dat u bij ons verzekerd bent. De zorgpas van HollandZorg is ook meteen uw EHIC pas (European Health Insurance Card). Hiermee kunt u noodzakelijke medische zorg ontvangen wanneer u tijdelijk verblijft in een EU/EER-land of Zwitserland. Voor meer informatie over onze zorgverzekering kunt u terecht op onze website, maar wij staan u natuurlijk ook graag telefonisch te woord.

https://www.hollandzorg.com/nl