One Radio
Image default
Vakantie

Overijssel: voor vakantie met zorg

We zijn nuchter volk, in Overijssel. Ons maak je niet gek. Maar we zijn ook bijzonder trots op onze mooie regio. En natuurlijk, je kunt niet iedereen over één kam scheren. Dat geldt ook voor ons in Overijssel. Want een echte Tukker is natuurlijk een ander type dan iemand die is opgegroeid in Zwolle. Maar we hebben wel met elkaar gemeen dat we onze liefde voor de regio graag delen met bezoekers uit andere delen van het land.

Voor sommige mensen is een citytripje of een vakantie echter niet zo makkelijk. Want wie afhankelijk is van zorg en extra ondersteuning vergt het plannen van een weekendje weg extra aandacht.

In Overijssel zeggen we graag dat we alles met de grootst mogelijke zorg doen. We nemen de tijd en hebben aandacht voor elkaar. Ook letterlijk. In onze provincie kan iedereen genieten van een fijne vakantie, ook als je een beperking hebt.

Met de rolstoel in de sauna

Dankzij verschillende aangepaste vakantiewoningen kan iedereen, ook met rolstoel, heerlijk overnachten in één van de mooiste regio’s van ons land. De Pieper is wat dat betreft een echte parel: het gastenverblijf De Pieper Horizon heeft zelfs een sauna die ook met de rolstoel toegankelijk is!

Zorgboerderijen

Behalve aangepaste vakantiehuizen zijn er in onze provincei ook verschillende zorgboerderijen, campings met speciale voorzieningen en zorgchalets. Voor nierpatiënten is er zelfs een camping met een eigen dialyseruimte.

Je ziet, ook met gezondheidsklachten of met een lichamelijke beperking ben je van harte welkom voor een (korte) vakantie met zorg in Overijssel. We zullen je met alle zorg ontvangen. Kijk op www.visitoost.nl en begin direct met jouw vakantieplanning.