One Radio
Image default
Vakantie

Top 5 dingen die u moet doen als u naar Pisa reist

Als u van plan bent om naar Italië te reizen, moet u Pisa in uw reisplannen opnemen. Pisa is een prachtige Italiaanse stad, gelegen in de regio Toscane. De stad ligt aan de oevers van de rivier de Arno in het centrale deel van het land, ook al is de stad klein, er zijn genoeg dingen te doen in Pisa:

Maak grappige foto’s bij de Scheve Toren en Campo dei Miracoli

De scheve toren, het duomo en de doopkapel zijn iconische plekken die u moet zien als u naar Pisa reist. Campo dei Miracoli of Field of Miracoli, heeft vier prachtige gebouwen die de moeite waard zijn om te bewonderen.  U kunt gaan voor een wandeling in de groene gazons, picknicken en geweldige foto’s nemen. Het kaartje om de toren te betreden is prijzig (18 EUR) maar het omvat ook de kathedraal. Eenmaal boven is het uitzicht op de stad verbluffend.

Als u zich afvraagt over het vervoer…

Pisa is een perfect begaanbare stad; veel bezienswaardigheden zijn dichtbij, en u moet zich ervan bewust zijn dat de stad een aantal beperkte gebieden en snelheidsbeperkingen in het centrum heeft die lastig kunnen zijn. Aan de andere kant is het huren van een auto in Pisa vooral handig als u van plan bent om andere steden in de Toscaanse regio te bezoeken. Hier kunt u de prijzen van autohuur vergelijken: https://www.autoitaly.nl/nl-stad-pisa-toscane/.

Bezoek het natuurpark van San Rossore

Pisa heeft veel parken en tuinen. Het grootste natuurpark van Pisa is San Rossore, dat zich uitstrekt van de stad tot aan de kust. U kunt dit park te voet verkennen, op de fiets, of met een koets.

Ontspan in Giardino Scotto

Een van de mooiste tuinen is Giardino Scotto, deze tuin bevindt zich in een oude vesting gebouwd door Florentijnen in de XV eeuw. Deze plek wordt niet bezocht door toeristen, maar wordt gebruikt door de lokale bevolking, u kunt er heerlijk ontspannen wandelen of rusten in de zon. De toegang is gratis.

Maak een wandeling in de oevers van de Arno rivier

De rivier de Arno loopt langs de stad, zodat de oevers van de rivier de Arno gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf vele straten. Wandelen langs de oevers van de Arno is zeer aangenaam, vooral in de buurt van de Santa Maria della Spina kerk op de Arno Gambacorti. Deze gotische kerk is beroemd omdat een van de sporen van de doornenkroon van Jezus Christus daar vele eeuwen bewaard is gebleven. 

Bekijk een voorstelling in de centrale schouwburg

Het Verdi-theater is een prachtig theater met 750 zitplaatsen, gebouwd tussen 1865-1867. De scène van de theather is een van de grootste in Italië met zijn 26 m diepte en 32 m breedte.  Tegenwoordig biedt het Verdi Theater allerlei voorstellingen: opera’s, klassieke en moderne balletten, toneelstukken, concerten en zelfs moderne muziek.

https://www.autoitaly.nl/