One Radio
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je de juiste bh

Hoe kies je de juiste bh

Ondanks het feit dat vrouwen al sinds jaar en dag een bh dragen, is en blijft het uitkiezen van de juiste bh iedere keer weer een uitdaging. Wist je, dat maar liefst 60% van de vrouwen in ons land een bh dragen die te klein of te groot is? Simpelweg, doordat ze zichzelf niet de tijd en het geduld gunnen om zich een passend maat aan te laten meten? Een bh dat niet goed aansluit, is niet alleen onprettig en oncomfortabel voor jezelf, maar het heeft ook invloed op hoef jij je kleding draagt. Wanneer je namelijk een te grote bh draagt onder een strak shirt, dan zal je zien dat wanneer je bh niet helemaal goed aansluit, je de lijnen van je bh door het shirt heen ziet. Dus wil jij weten hoe je eenvoudig zelf de juiste bh uitkiest? Lees dan verder.

Cupmaat bepalen

Wat we vaak zien, is dat wanneer we op zoek gaan naar een nieuwe bh, we er klakkeloos vanuit gaan dat onze cupmaat hetzelfde is gebleven in de afgelopen tijd. Toch blijkt, dat vooral wanneer vrouwen ouder worden, er de nodige verandering optreed in het lichaam. Misschien ben je in de tussenliggende periode wel zwanger geweest, waardoor je borsten blijven groter zijn geworden. Vooral wanneer je al een tijdje geen nieuw bh hebt aangeschaft, is het raadzaam je cupmaat opnieuw te laten opmeten. Dit kun je eenvoudig zelf doen, maar kan natuurlijk ook in de winkel. Ook is het afhankelijk van welk type bh je aanschaft of je een juiste grotere of kleinere maat moet hebben. Zo valt een maximizer push up bh ogenschijnlijk anders, dan wanneer je kiest voor een sport bh.

Gebruik

Afhankelijk van waarvoor jij je bh wilt gaan gebruiken of beter gezegd, voor welke gelegenheid je deze draagt, bepaald mede voor welke bh je gaat. Ben je op zoek naar een bh om in te sporten, dan is de keuze vrij eenvoudig. Je kunt afgezien van de kleur, kiezen uit een tweetal varianten. Zo kun je kiezen voor een sport bh met beugel of één zonder beugel. Uiteraard zijn ook in deze categorie tal van verschillende soorten en pasvormen verkrijgbaar, maar dat is doorgaans een stuk eenvoudiger zoeken, dan een bh die je iedere dag draagt.

Budget

Je kunt natuurlijk een enorme wensenlijst hebben, maar wanneer het budget beperkt is, dan zal je toch moeten strepen. Toch is het beter te kiezen voor één of twee kwalitatief hoogwaardige bh’s, dan dat je kiest voor meerdere goedkopere varianten. Wat we vaak zien, is dat vrouwen absoluut geen beugelloze bh willen dragen, want dit zal minder ondersteuning bieden. Dat is tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Ondanks dat het qua prijs scheelt, is de kwaliteit identiek. Zeker een overweging waard dus.