One Radio
Image default
Mode en Kleding

Hoe Teva sandalen zo populair zijn geworden

Teva-sandalen mogen dan wel comfortabel en praktisch geaard zijn, ze zijn net zo’n deel van de culturele tijdgeest geworden als Levi’s 501’s of de geheel witte sneaker. Een goed voorbeeld: New York Fashion Week’s lente-zomer 2019 shows, die overspoeld werden met Teva sandalen. Iedereen, van Collina Strada, tot Sandy Liang en de inheemse helden Tome, ging diep in op de trend en stuurde modellen de baan op in beslist comfortabeler schoeisel dan ze gewoonlijk gewend zijn.

Natuurlijk is de ‘lelijke’ schoenentrend niets nieuws – Crocs, Birkenstocks en Havaianas, ik kijk naar jullie. Maar de recente neiging van ontwerpers om de Teva-sandaal te omarmen, bewijst dat comfort ondubbelzinnig aanwezig is. En we kunnen er niet blijer om zijn. Want, nu Teva in het middelpunt staat, zal dit waarschijnlijk de invloed van gorpcore naar nieuwe hoogten doen stijgen – en dat kan alleen maar goed nieuws zijn voor de toekomst van onze planeet.

Toen de originele schoen voor het eerst werd ontwikkeld in de Grand Canyon in de jaren tachtig, was high fashion waarschijnlijk het verst van de geest. In plaats daarvan heeft een riviergids met de naam Mark Thatcher het schoeisel uit de basisbehoefte gemaakt. Tijdens een wandeling in het iconische nationale park besloot Thatcher dat hij een schoen moest maken die niet zou wegdrijven. Dus hij bereikte dit door twee klittenband horlogebanden aan een oud paar slippers te bevestigen. En Teva werd geboren.

Thatcher had misschien niet verwacht dat Teva-slippers 30 jaar later een modestatement zouden worden, maar omdat het milieubewustzijn cool is geworden en de mensen hun torenhoge stiletto’s zijn gaan inruilen voor elementaire praktische zaken, is dat precies wat er is gebeurd.

Gerelateerde artikelen

Hoe te reizen met een galajurk in een vliegtuig

Hoe kies je de juiste bh

Wat is biologische kleding en waarom is het belangrijk?