One Radio
Image default
Mode en Kleding

Bedrijfskleding per seizoen, dat is belangrijk

In Nederland kunnen we nogal wisselvallige dagen hebben. De ene dag schijnt de zon heerlijk met 23 graden en de dag daarop koelt het ineens af naar 13 graden. We kennen hier een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat het in de winters niet extreem koud wordt en in de zomers niet extreem warm. Toch zijn er flinke temperatuurverschillen waar te nemen. Deze verschillen zorgen ervoor dat we per seizoen anders kleden. In de winterjas is het bijvoorbeeld toch echt verstandig om een winterjas te dragen terwijl in de zomer een jas soms overbodig is. Er zijn ook landen waar het gedurende het hele jaar warm op koud blijft, voor hen is dit minder relevant, maar in dit artikel wordt verteld over de verschillende stukken (bedrijfs)kleding per seizoen.

Lente

De planten binnen weer uit de grond te komen en de zon laat zich ook weer vaker zien. In de lente veranderen veel dingen en zo ook de temperaturen. Het zijn meestal nog geen zomerse warmtes, maar er zullen vaker dagen zijn waar de dikke jassen in de kast kunnen blijven. De tussenjas is voor dit seizoen vaak een goede keuze. Qua broeken zullen vooral nog lange broeken gedragen worden, misschien met uitzonderingen op een aantal dagen. De lente is wel het seizoen waar je qua bovenkleding rustig kan gaan afbouwen. Zo kan op sommige dagen een trui genoeg zijn, zonder daar nog iets onder te hebben. Wanneer het weer het toelaat zal op sommige dagen bovenkleding met korte mouwen ook voldoen. In de lente zijn de kledingstukken die je draagt vaak ook persoonlijke voorkeuren. Waar in de winter iedereen warmere kleren nodig heeft, kan je in de lente kleden naar voorkeur. De een vindt met achttien graden een T-shirt heerlijk, terwijl een ander hier nog het liefst een trui draagt.

Zomer

Hoewel Nederland niet bekend staat om zijn warme zomers, hebben we de afgelopen jaren toch flinke hitte meegemaakt. Er zijn zelfs hittegolven geweest waar boven de 40 graden Celsius is gemeten. Nederlanders zijn de wat koudere dagen meer gewend, wat er voor zorgt dat wij al relatief vlug op de korte broeken en mouwen overstappen. Zomers hebben we toch vaak temperaturen boven de twintig graden. Korte mouwen is dan lekker, een korte broek is meer een persoonlijke voorkeur. Populaire kledingstukken voor de zomer zijn T-shirts, polo’s en tegenwoordig zijn ook de overhemden met korte mouwen populair.

Herfst

De bladeren van de bomen kleuren grauw en beginnen langzaam los te laten van de bomen. De dagen vol regen komen steeds vaker voor en de temperaturen gaan weer naar beneden. Nederlandse herfsten kennen we natuurlijk allemaal, omdat we eigenlijk zo ons klimaat beschrijven. Veel regen en frisse temperaturen. In de herfst worden T-shirts nog wel gedragen, maar buiten gaat er dan wel meestal een jas overheen. De T-shirts met lange mouwen of de sweaters worden ook weer uit de kast getrokken. Voor broeken zullen de meesten weer overgaan op een dagelijkse lange broek. De herfst is het seizoen waar de overgang van de korte kleren naar de langere kleren wordt gemaakt.

Winter

Jaarlijks hopen we landelijk op een witte kerst. Helaas hebben we meestal pech en krijgen we deze niet. Nederland heeft de afgelopen jaren sowieso minder sneeuw gehad dan voorheen. De temperaturen zijn echter vaak alsnog koud. De gemiddelde temperatuur in de winter is ongeveer drieënhalve graad Celsius, niet echt lekker om nog in dunne jassen en T-shirts te lopen dus. Dit is het seizoen waar je het comfortabelst bent in wat dikkere sokken, lange broeken en vooral warme bovenkleding. Sweaters, truien en vesten worden uit de kast getrokken en het liefst nog met iets eronder. Deze warme kledingstukken zijn erg populair voor zowel privégebruik als op de werkvloer. De casual look maakt het mogelijk om het in beide gevallen te dragen. Vanwege de dikke stoffen en veel ruimte, is hier veel ruimte om een sweater of vest met je logo te bedrukken. De winter is uiteraard het seizoen van de winterjassen, jassen die dik gevuld zijn zodat je lekker warm blijft.