One Radio
Image default
Aanbiedingen

De beste voetbal materialen die jou helpen naar de top

Elke jonge voetballer droomt ervan: spelen in het eerste elftal van het Nederlands elftal. Echter is dit niet voor iedereen weggelegd. Wat wordt er precies gevraagd en wat is er allemaal nodig om nou echt de top te halen? Naast plezier en talent komt het aan op veel trainen en hard werken. Zowel op de voetbalvereniging als in je eigen wijk is het zaak om veel te oefenen. Maar welke materialen heb je daar nou bij nodig om het beste uit jezelf te halen? In deze blog gaan we verder in op de drie beste materialen die jou kunnen helpen om de absolute top te halen.

  1. De juiste ballen

Voetbal is een prachtig spelletje waar je niet veel materiaal voor nodig hebt. Echter is de bal zelf een cruciaal onderdeel. Vaak wordt de kwaliteit van de bal namelijk onderschat. Bij een bezoekje aan een speelgoedwinkel kom je er namelijk niet. Je zou er goed aan doen om je voetbal te kopen bij een voetbalshop of andere sportzaak. Hoewel deze prijzen over het algemeen wat hoger liggen, gaan de ballen langer mee en helpen deze kwalitatief goede ballen om de jonge voetballer een betere speler te maken.

  1. Voetbaldoeltjes

Geen enkele voetbalclub wint een wedstrijd zonder doelpunten te maken. En dat is waar het om draait. Scoren! Daarbij heb je natuurlijk doeltjes nodig. Dit kunnen doelen van verschillende formaten zijn. Kies voor de grote doelen om te leren afwerken op een keeper of om van afstand te schieten. Of kies voor de kleine doeltjes om aan je precisie te werken en goed te leren mikken. Er zijn doeltjes van allerlei formaten die je kunnen helpen met verschillende aspecten van scoren. Dus oefen ook met verschillende doeltjes om te leren hoe je een echte topspits wordt!

  1. Pionnetjes

Nu hebben we een bal en doel. Top! We kunnen scoren. Maar bij voetbal komt meer kijken dan alleen scoren. Ook overspelen of een tegenstander passeren zijn belangrijke aspecten van het voetbal. Om te leren passen en dribbelen doe je er goed aan om pionnetjes of hoedjes aan te schaffen. Zet een pass en trap veldje uit met pionnen en doorga dit parcour met teamgenoten om te werken aan je passing. Ook kun je met pionnen parcourtjes uitzetten om te leren dribbelen door te slalommen door de pionnen heen. Begin rustig en voer het tempo langzaam op. Ook leer je beter te worden door je parcourtjes kleiner of groter te maken. Veel grote voetballers zijn zo begonnen!

 

Ben je benieuwd waar je voetbaldoelen of pionnen kan aanschaffen? Neem eens een kijkje op de website van Your Sport Deal. Your Sport Deal beschikt over materiaal voor op je vereniging maar ook voor in je eigen achtertuin.

 

https://yoursportdeal.nl/