One Radio
Image default
Bedrijven

De Telewashwinkel

Het werk van een glazenwasser

Wanneer u op bijvoorbeeld driehoog woont in een appartementencomplex, dan zal het moeilijk voor u zijn om de ramen te wassen. In dat geval zal u gebruik moeten maken van een glazenwasser. Voor de glazenwassers is er de laatst jaren veel veranderd. Iedereen kan niet zomaar als glazenwasser aan het werk gaan. Er zijn tegenwoordig vaklieden nodig die weten wat wel en niet mag. Het glazenwassen wordt tegenwoordig onderverdeeld in traditionele glasbewassing, met een telescopische steel en met een hoogwerker die voorzien is van een gondel en schacht. De meest voorkomende werkzaamheden van een glazenwasser zijn de traditionele glasbewassing en daarna met een telescopische steel.

Ramen wassen op een hoogte boven de tweede verdieping

Volgens de ARBO wet is het sinds 1 juni 2004 niet meer toegestaan dat glazenwassers de ramen schoonmaken op een grotere hoogte, dan de tweede verdieping door gebruik te maken van een ladder. Vanaf die hoogte moeten ze een telescopische steel gebruiken. Het Tuckersysteem is daarvoor zeer geschikt. Door gebruik te maken van het Tuckersysteem kunnen vanaf de grond met de telescopische armen tot een hoogte van 15 meter de ramen worden gewassen. Het Tuckersysteem is van aluminium, waardoor hij gemakkelijk in gebruik is, omdat hij niet zwaar weegt.

Het water dat gebruikt wordt

Tijdens het ramen wassen, wordt door het Tuckersysteem gedemineraliseerd water gepompt. Daardoor blijven er tijdens het wassen van de ramen geen strepen achter. Het water dat gebruikt wordt, komt uit een tank die op de bedrijfsauto staat. De tank op de auto wordt dagelijks gevuld met het speciale water. De zuiveringsinstallatie voor het gedemineraliseerd water staat op het bedrijf van de glazenwasser. Daardoor wordt ook een milieuvriendelijke manier bereikt om de ramen te wassen.

De Glazenwasserswinkel

Glazenwasserswinkel B.V. produceert systemen voor telescopische glasbewassing. Ook worden er traditionele gereedschappen verkocht voor een professionele glazenwasser. De eigen productie van de Glazenwasserswinkel bestaat uit inbouwsystemen, filtersystemen en telescoopstelen. Ze hebben door de jaren heen al duizenden systemen geleverd aan professionele glazenwassers. Alles draait om kennis en vaardigheden van het team.

https://www.telewashwinkel.nl/