One Radio
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is een chipboard?

Een chipboard is een bord, meestal grijs, dat is gemaakt van oud papier. Het wordt ook wel eens een spaanplaat of MDF genoemd. Je kunt het gebruiken voor veel projecten waar je jouw creativiteit voor moet gebruiken. Het materiaal is erg licht, enorm gedetailleerd en ook heel makkelijk te gebruiken. Je kunt een chipboard bewerken met verschillende dingen bijvoorbeeld met inkt, verf, verfspray, kleuren, graffiti en embossingpoeders. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het gebruiken.

 

Wat kun je doen met een chipboard?

Zoals als net al staat beschreven kun je heel veel dingen doen, net hoeveel je kan bedenken met je creativiteit. Je kan bijvoorbeeld een schilderij maken, dat kun je dan weer op heel veel verschillende manieren doen. Je kan er met een mesje een vorm in snijden en die opvullen met verf, maar je kan er ook gewoon met een kwast overheen. Wat ook erg leuk is om te doen, is om met verschillende kleuren papier een kunstwerk te maken, dit plak je erop met lijm. Maar het leukste is misschien wel het maken van een vorm, dit kun je doen door een goed mes te pakken en er verschillende vormpjes uit te snijden.

 

Wat zijn de voordelen van een chipboard?

Eerder staat beschreven dat een chipboard is gemaakt van oud papier, dit heeft voordelen, maar ook wel wat nadelen. Enkele nadelen zijn dat het niet heel sterk is en niet zo goed over water kan. Dit zijn maar een paar nadelen vergeleken met de voordelen. Enkele voordelen zijn:

–        Het is licht en plat

–        Het is geschikt voor mixed media

–        Je kan je creativiteit goed gebruiken

–        Het is bewerkbaar met veel verschillende zoals verf, inkt en embossingpoeders

–        Het is goedkoop

Er zijn natuurlijk nog wel meer voordelen, maar dit zijn toch wel de belangrijkste.

https://www.hobbyshopsandra.nl/hobby-materialen/chipboard/