One Radio
Image default
Hobby en vrije tijd

Chipboard

Een chipboard is een bord, wat meestal grijs van kleur is en gemaakt van oud papier. Synoniemen voor een chipboard is een spaanplaat of MDF. Je kunt zo’n chipboard voor veel projecten gebruiken waarbij je creatieve dingen moet ondernemen.

Het materiaal van een chipboard is erg licht, en hierdoor ook heel erg makkelijk te gebruiken. Je kunt een chipboard een eigen touch geven door het bijvoorbeeld te bewerken met inkt, verf, verfspray, graffiti, andere kleuren of embossingpoeders.

 

Waar kun je een chipboard allemaal voor gebruiken? 

Zoals je hierboven al las kun je ontzettend veel doen met een chipboard, je kunt er van alles mee doen, hoe gek je het ook kunt bedenken. Je kunt bijvoorbeeld een schilderij maken, ook dat kun je weer op heel veel verschillende manieren doen. Je kunt ook met een mesje vormpjes snijden en die opvullen met verf of kleurpotlood. Ook kun je ervoor kiezen om er met een kwast overheen te gaan.

 

Ook is het een erg leuk idee om met verschillende kleuren papier een kunstwerk ervan te maken, dit plak je dan op met lijm of dubbelzijdige tape. Ook kun je gewoon vormen maken, dit doe je met een erg scherp mesje en op deze manier kun je veel verschillende vormpjes uitsnijden.

 

Wat zijn de vele voordelen van een chipboard?

Eerder dit blog heb je gelezen dat chipboards gemaakt kunnen zijn van oud papier, dit heeft veel voordelen, ook heeft dit wat nadelen. Een paar voordelen van een oud papieren chipboard zijn:

–        een chipboard van oud papier is erg licht en plat

–        Het is geschikt voor mixed media

–        Je kan je creativiteit goed gebruiken in een chipboard

–        Het is bewerkbaar met veel verschillende zoals met verf of inkt

–        Het is erg goedkoop

 

Er zijn natuurlijk nog wel veel meer voordelen, maar dit zijn wel de belangrijkste.

 

 

https://www.hobbyshopsandra.nl/hobby-materialen/chipboard/