One Radio
Image default
Hobby en vrije tijd

4 tips om gefocust te blijven tijdens het jagen

De beste jagers zijn de jagers die uren lang geconcentreerd en gefocust te werk gaan. Elk moment tijdens de jacht kan een prooi langskomen en moet je ready zijn. Je kan de beste materialen hebben en de beste kleding, maar zonder focus haal je geen resultaat. Elke situatie is anders. Elke jacht is anders. Dit kan te maken hebben met de dieren die er zijn, de weersomstandigheden en nog vele andere invloeden. Het enige waar jij invloed op hebt is je focus. Om je als jager op weg te helpen en gefocust laten zijn is deze blog geschreven. Hier worden 5 tips beschreven die jou moeten helpen bij het jagen.

Een goede voorbereiding is key

De focus begint bij de voorbereiding. Zo is het belangrijk om goed te weten hoe het weer eruit gaat zien en welke kleding je aan moet trekken. Is het koud heb je wat dikkere jagerskleding nodig, is het wat natter dan is regen jager kleding beter om aan te trekken. Voor de kou is het ook handig om handschoenen, dekens en warme drank mee te nemen. Door goed voorbereid te zijn zal je niet snel afgeleid worden door de omstandigheden en kan je de volle focus hebben op het jagen op de prooi.

Verder moet natuurlijk ook de apparatuur in orde zijn. Dus zorg ervoor dat het jachtgeweer klaar is om te vuren, heb genoeg kogels bij je en vergeet de overige jachtartikelen niet. Denk aan camouflagenetten, jachtstoelen, lokfluiten en spulletjes voor de hond.

Wees goed uitgerust

Op locatie kan je wel uren niks vinden of niks te doen hebben. Dan is het lastig om scherp te blijven. Het is daarom goed om uitgerust op pad te gaan. Dit betekent dat je de dagen voor de dag van de jacht goede uren slaap moet pakken zodat je uitgerust aan de start staat.

Drink niet te veel en plas van te voren

Een grote boosdoener bij wachten is dat je nodig moet plassen. De gedachte gaat dan snel weg van het jagen en meer op dat je wilt plassen. Het is daarom beter om van te voren naar de wc te zijn geweest en ook niet te veel te drinken op locatie. Als je pauzes neemt dan is het ook belangrijk om het plassen als een routine toe te voegen. Misschien moet je dan nog niet, maar het is wel handig om toch te gaan.

Laat je niet afleiden

Het is logisch dat de verveling toe kan slaan en dat je uren lang maar niks ziet en dat kan ontmoedigend werken. Het kan dan zo zijn dat je denkt ik kijken even op de telefoon ik ga een andere activiteit doen of je hebt de gedachte opeens bij het avondeten of iets anders. Dit is natuurlijk niet altijd te voorkomen, maar probeer wel spullen die voor afleiding kunnen zorgen weg te stoppen. Op die manier wordt je niet gestoord en ben je niet afgeleid op de belangrijke momenten.