One Radio
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe kan je beginnen met breien?

Vroeger waren veel mensen dagelijks aan het breien, niet per se omdat ze het als hobby hadden. Het was eerder een noodzaak. Tegenwoordig is het weer helemaal in de mode. Veel mensen willen beginnen met breien, maar weten niet hoe ze moeten starten. Het is meer dan alleen even een trui of sok in elkaar prutsen. Het is een soort meditatie, voor heel veel mensen is het breimomentje een moment van rust. Ze drinken een lekker kopje thee of koffie en worden helemaal rustig van binnen. Hoe kan je beginnen? Dat lees je in deze blog.

Wat is leuk om te breien?

Voordat je begint aan een groot project, is het verstandig om te bedenken wat je wilt breien. Het is namelijk erg zonde als je aan iets begint en er later achter komt dat het eindresultaat niet mooi is en er vervolgens mee stopt. Dit is niet alleen zonde van je tijd en van het materiaal. Het zorgt er ook nog eens voor dat je niet snel een nieuw breiproject zal opstarten. Het is misschien een beetje saai, maar als eerste project is het leuk om een sjaal te maken. Het is rechttoe-rechtaan, is snel klaar en een nieuwe sjaal kun je altijd wel gebruiken. Een ander mooi project om mee te beginnen zijn sokken. Je kent ze wel van die wollen sokken. Je ziet ze bijna nooit meer, best logisch want je kunt tegenwoordig makkelijker sokken kopen. In de winter zijn ze toch wel fijn om te dragen.

 

Voordelen van breien

Er zijn veel voordelen, maar er zijn ook een paar nadelen. Het is leuker om het over de voordelen te hebben natuurlijk. Hieronder staan een paar.

–        Het stimuleert je creativiteit

–        Het geeft je een trots gevoel

–        Verbeterd je motoriek

–        Het is goed voor je hersenen

–        Vermindert gewricht- en peesontstekingen

https://www.breiwinkeltje.nl/

Gerelateerde artikelen

Wie wil er nu niet buiten schaken?

Een stempel laten maken voor op je visitekaartje of voor kinderen in je klas

4 tips om gefocust te blijven tijdens het jagen