One Radio
Image default
Bedrijven

Waarom jouw geld de deur uit vliegt

Is het jou een raadsel hoe het komt dat aan het einde van de maand, jouw geld op is? Leven van maand tot maand is geen pretje. Het zorgt bij veel mensen al snel voor veel stress, omdat ze continue checken of bepaalde uitgaves wel kunnen. Verder levert het al snel een probleem op als bijvoorbeeld de wasmachine het begeeft. Wil jij weten hoe het kan dat jij niet kan sparen? Lees dan verder.

Mindset

Als jij denkt dat jij iemand bent die gewoon geen geld kan sparen, dan gaat dit jou niet helpen. Het is namelijk gewoon een vaardigheid. Natuurlijk spelen er meer omstandigheden mee, maar het belangrijkste is echt dat je moet beseffen dat je kunt leren sparen. Ja, jij ook.

Te veel uitgeven of te weinig verdienen

Simpel komt het op het volgende neer. Als het geld de deur uitvliegt dat komt omdat je te veel uitgeeft. Soms komt dat omdat je gewoon te weinig verdient. Als je met een bijstandsuitkering zit of schulden aflost, is sparen lastig. Zo niet, onmogelijk. Maar in bijna alle andere gevallen is er genoeg aan te doen.

Wat gaat er mis

Het kan ook zijn dat je nog aan jouw vaardigheden moet werken. Mensen die goed kunnen sparen zijn over het algemeen niet materialistisch, hebben geduld en zelfvertrouwen en zijn doelgericht. Als je weet dat jij te weinig verdient om te kunnen sparen, kun je kijken naar andere of extra verdienmogelijkheden. Het kan wel tijd kosten en je moet er discipline voor ontwikkelen.

KPN opzeggen

Nog een reden waardoor je mogelijk niet kan sparen is omdat jij bij abonnementen niet kijkt of je ze echt nodig hebt of dat je een goedkopere aanbieder kunt vinden. Kortom, je betaalt meer dan je aan waarde krijgt of je krijgt meer waarde dan je nodig hebt. Misschien is jouw KPN opzeggen wel een slim idee. Het kan ook zijn dat je KPN gaat bellen, om te zeggen dat je de KPN opzeggen wil. Het kan dan zo zijn dat je zo een mooier aanbod krijgt. Krijg je dat niet dan kun je altijd nog jouw KPN opzeggen als bijvoorbeeld Ziggo iets goedkopers kan aanbieden dat genoeg voldoet aan de eisen.

https://www.123opzeggen.nl/telecom/kpn/opzeggen