One Radio
Image default
Muziek

Het leukste feestje van Nederland organiseer je zo!

Wil jij het gaafste en coolste feestje van Nederland organiseren? Dat kan met een silent disco. Iedereen zal losgaan op de muziek en heerlijk meedansen. Bovendien zal de omgeving geen last hebben van jouw te gekke silent disco party. Lees snel verder om meer te weten te komen over silent disco.

 

Silent disco huren

Allereerst is het handig om een silent disco set te huren, omdat dit een stuk goedkoper is dan het kopen ervan, zeker als je de set niet vaak gebruikt. Daarnaast kan je het voor een onbeperkt aantal gasten organiseren en zelfs voor meerdere dagen, als je de volgende dag weer een feestje wilt bouwen. Dankzij een silent disco veroorzaak je geen geluidsoverlast en heeft niemand last van omgevingsgeluiden, waardoor ze helemaal in hun element zullen zijn. Bij de silent disco set kan je meerdere zenders huren, waardoor er verschillende soorten muziek gedraaid of afgespeeld kan worden. Hierdoor kan je dus ook eenvoudig een silent disco party met een mix van kinderen, jongeren en ouderen organiseren. De zenders hebben een bereik tot wel 200 meter en de koptelefoons gaan wel 8 uur mee, lang genoeg voor een hele dag. Aan de zijkant van de koptelefoons zit een lampje die rood, blauw of groen licht geeft. Hierdoor weet iedereen naar welk kanaal de anderen luisteren en kunnen ze met elkaar op dezelfde beat dansen. Om het nog leuker te maken kunnen er ook nog extra attributen bij gehuurd worden, zoals een rookmachine en led verlichting.

 

Voor meerdere locaties

Als je een silent disco huurt heb je ook de vrijheid om te bepalen waar je het feestje houdt. Het kan zowel binnen als buiten, tenzij dat het regent. De koptelefoons kunnen namelijk niet tegen regen, dus zal je of een feesttent neer moeten zetten of toch een locatie binnen moeten vinden. Gelukkig zijn er super veel leuke locaties. Als binnenlocatie kan je denken aan een club, eventzaal, een schuur, bedrijfspand, school, overdekte boot, gymzaal of gewoon thuis. Als buitenlocatie is een boot, park, weiland, balkon, tuin, voetbalveld, balkon, lege parkeerplaats, bedrijfsterrein of schoolplein heel goed geschikt. Tijdens het dansen zal iedereen wel honger en dorst krijgen. Het is dan heel leuk om een BBQ te houden of een poffertjes- of frietkraam neer te zetten. Op sommige locaties is er al eten en drinken en zijn er tafels en stoelen beschikbaar, zoals een eventzaal of club. Hierdoor hoef je zelf minder te regelen. Bij een andere locatie zal je wel even wat meer moeten regelen, maar met vrienden, kennissen, familie of collega’s moet dat zeker lukken. Bovendien kunnen zij altijd met nog extra ideeën komen om de silent disco rave nog leuker te maken!

 

Gezelligheid en sfeer

Tijdens een silent disco party kan je ook echt gezelligheid en sfeer creëren. Zo kan iedereen zelf het volume van de koptelefoons bepalen, waardoor ze met elkaar kunnen socializen. Ook krijgen ze energie van elkaar, waardoor ze heerlijk in beweging zullen zijn. Bij een silent disco kan je ook DJ’s en dansers inhuren, waardoor er meer interactie is. De DJ’s kunnen een battle tegen elkaar houden. De DJ met de meeste luisteraars wint dan een leuke prijs. Dit kan ook tussen de dansers of gasten, waarbij degene wint die het beste danst. Ook is een themafeest iets wat niet mag ontbreken, hierdoor zal er gelachen worden. Je kan hierbij denken aan een proud 2 be fout party, een beach party of een piratenfeest. Er zijn in ieder geval genoeg thema’s waar je uit kunt kiezen. Vervolgens richt je de locatie zo in, dat het bij het thema past. Zorg er ook voor dat de gasten de juiste kleding aan hebben door ze tijdig te informeren over het thema. Als laatste kan een feest altijd uit de hand lopen, waardoor de sfeer niet meer leuk is. Zeker als er een groot publiek is. Regel daarom ook beveiligers die toezicht houden en ervoor zorgen dat alles een beetje goed verloopt. Zo zal iedereen zich veilig en op zijn gemak voelen en heerlijk los kunnen gaan.

https://silentdiscosethuren.nl/