One Radio
Image default
Muziek

Pioneer XDJ-RX2 vs Pioneer XDJ-RX3

Wat is de beste standalone DJ controller?

Ben jij op zoek naar een goede standalone DJ controller, maar twijfel je tussen de Pioneer XDJ-RX2 en de XDJ-RX3? In een uitgebreid artikel op DJLife.nl bespreken we de verschillen tussen beide dj controllers.

Pioneer XDJ-RX2

De Pioneer XDJ-RX2 is inmiddels al ruim 4 jaar oud, maar is nog steeds een van de bestverkochte DJ controllers. Deze 2-kanaals Rekordbox controller beschikt over een 7″ LCD display, 8 performance pads, 12 effecten en 4 pad modes. Met een adviesprijs van €1699 is deze controller €300 goedkoper dan de nieuwe XDJ-RX3, maar is dit prijsverschil de upgrade waard? Dat lees je in het artikel op DJLife:  Pioneer XDJ-RX2 vs XDJ-RX3: welke DJ Controller is de beste koop?

Pioneer XDJ-RX3

De nieuwe XDJ-RX3 is het paradepaardje van Pioneer. Ook deze controller beschikt over 2 kanalen en 8 performance pads, maar heeft met 10,1″ een aanzienlijk groter LCD display waar duidelijk de 3-band waveforms op af te lezen zijn. Het aantal effecten is uitgebreid naar 20 en ook het aantal pad modes is verhoogd naar 8. Een nieuwe functionaliteit is de X-pad waarmee je de instellingen van de gewenste effecten snel kunt aanpassen op het display. Ook nieuw is de mogelijkheid om de weerstand van de jog-wheels naar wens aan te passen. De laatste noemenswaardige upgrade is de preview-mode. Dit is een optie die we kennen van de nieuwe CDJ-3000 spelers. Hiermee kun je snel de waveform van een track checken door de cue-knop ingedrukt te houden.

Displays van de XDJ-RX2 en XDJ-RX3

Pioneer XDJ-RX2 vs XDJ-RX3

De XDJ-RX2 moet het qua functionaliteiten en gebruikersinterface afleggen tegen de nieuwe XDJ-RX3. Of het de upgrade waard is moet iedere dj voor zichzelf bepalen, maar als je nog geen standalone dj controller hebt, raden we je aan om voor de XDJ-RX3 te gaan. Wij vinden dat alleen het vernieuwde 10,1″display al een goede reden is om €300 extra uit te geven. 

Op DJLife.nl kun je het complete artikel lezen! Kijk voor de beste dj-gear reviews op DJLife.nl 

https://djlife.nl/pioneer-xdj-rx2-vs-rx3/