One Radio
Image default
Bedrijven

De redenen dat je naar een fysiotherapeut gaat

Wat doet fysiotherapie Zutphen precies?

Fysio Zutphen zorgt ervoor dat mensen die moeite hebben met bewegen weer mobiel worden. Dit kunnen klachten zijn aan spieren en gewrichten door een blessure, verkeerde houding of een operatie. Fysiotherapie Zutphen zorgt hierdoor dat het lichaam beter kan functioneren en pijn verminderd wordt.

Verschillende specialismen in fysiotherapie

Wanneer je naar fysio Zupthen gaat voor een behandeling, zijn er verschillende fysiotherapeuten die de behandeling kunnen doen. Iedere fysiotherapeut heeft namelijk een specialisme. Wanneer je bijvoorbeeld klachten hebt aan je knie, ga je een knie specialist treffen. Daarnaast heb je ook therapeuten die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde doelgroepen of klachten. Deze hebben hiervoor een aanvullende opleiding gevolgd. Zo kun je bijvoorbeeld terechtkomen bij een sportfysiotherapeut, die gespecialiseerd is in sportblessures. Ben je op leeftijd en heb je een complexere aandoening? Dan krijg je te maken met een geriatriefysiotherapeut. Deze zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld dementie of beroertes. Heeft u veel last van uw gewrichten? Dan krijgt u te maken met een manueel therapeut. Deze behandelt u om de gewrichten te stabiliseren en beter te laten bewegen. Daarnaast kan het ook zijn dat er technieken worden gebruikt zoals bijvoorbeeld kraken.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Een behandeling bij fysio Zupthen begint altijd met een intake gesprek. Hierin kunt u precies vertellen waar u last van heeft en wat uw doel is. Het kan bijvoorbeeld dat u weer heel graag wilt kunnen voetballen of fietsen. Vervolgens gaat de fysiotherapeut aan uw blessure voelen om vast te stellen hoe ernstig hij is. Daarna is het intake gesprek klaar. De fysiotherapeut gaat vervolgens een behandelplan opstellen die aansluit bij uw wensen en behoefte. Dit kan bestaan uit enkele keren per week langs de fysio gaan om oefeningen te doen met aanvullende oefeningen thuis.

https://fysiotherapiewh.nl/