One Radio
Image default
Bedrijven

ZZP’er

Een zzp’er is een afkorting voor zelfstandige zonder personeel. Een ondernemer zonder personeel in het kort gezegd. Zei bieden eigen arbeid of diensten aan bedrijven of particulieren. Als startende zzp’er begin je een eigen bedrijf met als gedachten en voordeel vrijheid bovenaan het lijstje. Je wilt niet afhankelijk zijn van anderen en je bent je eigen baas. Zo kun je alles zelf bepalen. Wanneer werk je en hoelang werk. Je uren kun je hierin helemaal zelf bepalen. Een uren registratie zzp is erg handig voor jou en je bedrijf.

Voordelen uren registratie zzp

Voor een zzp’er geldt er een urencriterium van een aantal uur. Een zzp’er moet dan ook een urenregistratie bijhouden. Werk je namelijk meer dan een bepaald aantal uren dan kom je in aanmerking voor fiscale voordelen. Starters- en zelfstandigenaftrek of meewerkaftrek is een voordeel waar je dan voor in aanmerking kunt komen als zzp’er. Ook is het voor jouw als zzp’er interessant om te weten hoeveel uren je gewerkt hebt en waaraan, omdat een uren registratie zzp je dan ook laat zien wat je kostprijs is geweest. Dit kan je dan weer handig verwerken in je facturen.

Hoe uren bijhouden

Je kan allerlei verschillende uren bijhouden als zzp’er. Niet alleen de gewerkte uren kun je in je berekening verwerken of in je uren registratie zzp. Als je voor jezelf werkt als eigen ondernemer kan je de tijd die je hebt besteed aan het halen van de materialen ook erbij tellen. Daarnaast zijn de uren van het bedenken en uitwerken van eventuele nieuwe concepten ook werkuren die meetellen. Het reizen naar de klanten toe en eventuele besprekingen met klanten tel je ook mee in de administratie. Als laatste is het opruimen en het uitvoeren van andere taken die bij jouw werk horen ook geschikt voor de uren registratie zzp.

https://keeping.nl/urenregistratie-zzp