One Radio
Image default
Bedrijven

Handige tips en tricks tijdens het opbouwen van je rolsteiger

Wanneer er in de hoogte gewerkt moet worden is het ideaal om gebruik te maken van een rolsteiger, een rolsteiger zorgt er namelijk voor dat je op een veilige en makkelijke manier de lucht in kan. Op een rolsteiger sta je sowieso al stabieler dan op een ladder, de kans op vallen wordt dus al een stuk kleiner. Op een rolsteiger kun je ook een stuk efficiënter werken, je kunt namelijk gewoon gereedschap en materialen mee naar boven nemen. Dit is natuurlijk niet mogelijk op een ladder, je zult dus vaker op een af moeten gaan. Je moet in tegenstelling tot een ladder wel een steiger opbouwen, veel mensen denken dat dit veel werk is maar in werkelijkheid valt dit wel mee. Hieronder kun je wat tips lezen voor het opbouwen van een steiger. 

Samen sta je sterk 

Wanneer je een rolsteiger op gaat bouwen is het verplicht dat je dit samen doet, dit is namelijk een stuk veiliger. Omdat je samen een steiger opbouwt gaat het natuurlijk ook sneller, je werkt namelijk met vier handen in plaats van twee. Tijdens het opbouwen is het belangrijk dat je elkaar ook controleert op zo de meest veilige steiger te krijgen. 

Voorschriften van de fabrikant

Tijdens het opbouwen van een steiger is het belangrijk de voorschriften van de fabrikant te volgen, in deze voorschriften staat namelijk precies beschreven hoe je een steiger op moet bouwen. Wanneer je deze voorschriften volgt is de kans dat je fouten maakt ook erg klein, je hoeft de steiger tussendoor dus ook niet af te breken om je fouten te herstellen. Naast dat je steiger hierdoor sneller staat is je steiger ook een stuk veiliger, je bouwt de steiger namelijk op de manier waarop hij ook ontworpen is. 

Gerelateerde artikelen

Sla uw slag bij goud inkoop Arnhem

Zonwering Arnhem

Jouw tegelvloer egaliseren kost minder tijd