One Radio
Image default
Bedrijven

Zonder licht en geluid geen evenement

Zonder licht en geluid geen evenement

Een evenement zonder licht en geluid is geen goed evenement. Dat klinkt volkomen logisch, maar toch wordt de importantie van deze techniek vaak onderschat. Of er wordt gewoonweg niet aan gedacht. En dat is zonde, omdat er veel tijd en veel moeite gestoken wordt in het regelen van de meest perfecte apparatuur voor een evenement. Er zijn veel mensen met verschillende wensen. Hierdoor wordt het niet een standaard pakket dat door het gros van de evenementenorganisators wordt afgenomen. Puur en alleen toegespitst op jouw evenement, zorgt voor de beste resultaten. Een ervaren specialist in licht en geluid weet daar alles van en kan jou helpen dit te realiseren.

Het belang van licht

Bepaalde evenementen benodigen bepaalde technische materialen. Het belang van licht is immens. Denk bijvoorbeeld maar aan lichtshows tijdens energieke festivals. Of denk juist aan minder opvallende verlichting voor een intiem concert waarbij de focus puur dient te liggen op de solo-artiest. En wat dacht je van inspirerende verlichting tijdens congressen? Voor ieder wat wils. Dat is het lastige van een evenementenorganisator: een gouden middenweg vinden. Het verhaal dat de artiest, spreker of hoofdpersoon brengt (of dit nou vol energie zit, of juist heel rustig is) moet ondersteund worden door de juiste technische materialen. Sla je hierin de plank mis, dan doorbreek je de beleving waarin de bezoeker zich bevindt. En juist die beleving is wat je intact wilt houden: je wilt er voor zorgen dat mensen zich even in een andere wereld wanen.

Geluid als dragende factor

Deze beleving wordt ook gevoed door een andere factor: geluid. Sta jij ergens achteraan, ver van het podium, en hoor je de spreker, artiest of hoofdpersoon niet goed? Dan is je aandacht weg en zijn wellicht je positieve verwachtingen ruw verstoord. Dit is voor zowel de bezoeker (die met een bepaalde verwachting naar het evenement toe komt) als de artiest (die graag zijn of haar verhaal, liedjes, boodschap, enz. wil overbrengen) funest. Je moet ervoor zorgen dat elke bezoeker degene waar het evenement om draait altijd kan horen. Dit moet uiteraard altijd met de best mogelijke kwaliteit gepaard gaan. Iemand wordt pas echt in het verhaal meegezogen als deze geen afleiding heeft van krakende boxen, uitvallende microfoons of fluitende tonen tijdens de muziek. Alleen op die manier haal je het beste uit je evenement. Ga op zoek naar een ervaren specialist die jou kan helpen op het gebied van licht en geluid en ervaar zelf hoe geweldig de sfeer op jouw evenement ondersteund wordt door zowel licht als geluid.

https://www.ampco-flashlight.com/nl/licht-en-geluid/