One Radio
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn uw oude laptops nog waard?

In deze tijd is de online wereld erg belangrijk. Geen bedrijf kan meer zonder computers, laptops en telefoons. Dit betekent dat u als bedrijf daarin ook zal moeten investeren. Er zijn steeds weer nieuwe ontwikkelingen die ervoor zorgen dat je eerdere investering mogelijk niet meer mee kan met de tijd. Als bedrijf wilt u natuurlijk de snelste apparaten hebben om zo productief mogelijk te zijn. Dus dan zal u wel weer nieuwe apparaten kopen, maar wat doet u eigenlijk met die oude laptops en computers. Zijn deze nog wat waard om te verkopen? Moet ik deze weggooien? Moet ik deze weggeven? Moet ik deze misschien wel bewaren? Dit zijn allemaal vragen die u als bedrijf kan stellen met oude apparaten. Verder in deze blog worden de mogelijkheden die er zijn voorgelegd met betrekking tot het wegdoen van oude laptops.

Wegdoen? Zonde!

Hoe oud een laptop ook is er zit altijd wel wat waarde aan. Dit betekent dat het enorm zonde is om de laptops zomaar weg te gooien. Als de laptop niet helemaal lekker werkt zijn er altijd onderdelen die nog kunnen worden gebruikt voor andere laptops. Dit betekent dat er altijd nog wat waarde zit in de afgeschreven laptops. Daarnaast is het wegdoen van laptops ook slecht voor het milieu. In laptops en andere elektronische apparaten zitten veel schadelijke stoffen die mogelijk vrij komen. Dit geld ook voor het maken van nieuwe laptops. Als bedrijven minder snel laptops zouden weggooien is het ook niet nodig om in grote aantallen nieuwe laptops te maken.

Bewaren? En nu?

U kunt er natuurlijk voor kiezen om de laptops te bewaren met de mogelijkheid om te gebruiken in de toekomst. In de praktijk blijkt echter dat er niet snel terug wordt gegaan op oude laptops en dat deze afgeschreven laptops ergens staan stof te vangen. Een ander nadeel is dat u opslagruimte inlevert voor producten die niet worden gebruikt. Verder zal de waarde van de laptops elk jaar minder worden, dus zal u uiteindelijk veel minder geld kunnen krijgen voor de oude apparaten.

Laten opkopen is de oplossing!

Heeft u geen zin om elke laptop op de markt te gooien en apart te verkopen? Dan is het een aanrader om een partij te zoeken die opkoper van gebruikte laptops is. Deze partijen geven een redelijk bedrag voor de afgeschreven apparaten en zullen ook laptops in grote getalen van u afnemen. Dit betekent dat u in één keer af bent van alle apparaten die stof stonden te vangen. Vrijwel altijd krijgt u een redelijk prijs voor de laptops. Deze prijs ligt wel lager dan als u zelf zou kiezen om laptops te verkopen. Een ander voordeel van laptops laten opkopen is dat deze partijen gespecialiseerd zijn in het verwijderen en vernietigen  van data dat achterbleven was op de oude laptops. Dit is natuurlijk erg belangrijk om een datalek te voorkomen. Conclusie is dat u het best kan kiezen voor het laten opkopen van uw oude laptops. Dit om data te beschermen, een mooi bedrag te krijgen, nauwelijks tijd kwijt te zijn en u laat naar buiten zien dat u voor een gezond milieu bent. Dit zijn toch mooie voordelen.