One Radio
Image default
Electronica en Computers

iPhone reparatie in Utrecht nodig?

Waterschade aan je telefoon repareren

Is jouw telefoon in het water gevallen of ben je samen met je telefoon het zwembad in gesprongen? Dan is dit natuurlijk niet erg handig, maar het kwaad is al geschied en dus moet je er nu voor zorgen dat je telefoon gerepareerd wordt. Waterschade kan erg vervelend zijn en erg nadelige gevolgen hebben voor de bruikbaarheid van je toestel. Toch hoeft dit niet altijd te betekenen dat je toestel onbruikbaar is geworden. In dit blogartikel gaan we je uitleggen hoe je waterschade kunt repareren.

Wat moet je doen nadat je je telefoon in het water hebt laten vallen?

Ben jij nog in het bezit van een telefoon die niet waterdicht is? Dan dien je nadat je telefoon in het water is gevallen verschillende stappen te ondernemen, om te voorkomen dat de schade aan je toestel blijvend is. Schakel ten eerste het toestel zo snel mogelijk uit. Hierdoor voorkom je mogelijk kortsluiting, waardoor je telefoon helemaal onbruikbaar wordt. Op het moment dat je toestel is uitgeschakeld haal je SIM-kaart eruit en verwijder je alle beschermhoezen. Droog vervolgens het toestel af met een droge doek en laat het toestel een tijd drogen. Stop het toestel niet in de oplader en zet het toestel niet aan, want ook dit kan kortsluiting veroorzaken. Vervolgens raden we je aan om zo snel mogelijk langs te gaan bij een specialist om een telefoon reparatie uit te voeren. Ben je woonachtig in Utrecht? Dan raden we je aan om langs te gaan bij iPhone reparatie Utrecht, maar natuurlijk ben je er altijd vrij in om andere specialisten te bezoeken.

De reparatie

Tijdens de reparatie worden alle onderdelen uit het toestel gehaald. Vervolgens worden deze onderdelen in een machine met een bepaalde vloeistof gestopt. Deze vloeistof zorgt ervoor dat al het water in uw toestel verdwijnt, waardoor er geen kortsluiting meer kan ontstaan. Vervolgens worden al uw onderdelen goed schoon gemaakt en tenslotte wordt de telefoon terug in elkaar gezet. Hierna kunt als vanouds weer gebruik maken van uw toestel, maar let nu wel goed op dat je je telefoon niet in het water laat vallen.