Het juiste tourguide systeem

Rondleidingen in musea, fabrieksrondleidingen, rondleidingen en sightseeing: dat zijn typische toepassingen voor een rondleidingsysteem. Een tourguide systeem is echter altijd nuttig als een persoon spraakcontact moet onderhouden met een of meer personen – ten minste in één richting, een duplex systeem is ook mogelijk. Met andere woorden, reisbegeleidingssystemen zijn in principe geschikt voor veel meer scenario’s dan alleen musea en sightseeing.

Begeleidingssystemen voor communicatie tussen trainer en atleet
Trainers in de paardensport maken steeds vaker gebruik van tourguide-systemen. Trainers en leerlingen blijven in contact via kleine draadloze systemen. Dit werkt niet alleen in de paardensport, maar in alle soorten sporten waar de trainer de leerling van een afstand moet observeren en instrueren. Een ander voorbeeld is baanwielrennen. Een trainer zou ook een heel team kunnen instrueren met de zender van een reisbegeleidingssysteem.

Let wel op het volgende:

Als u een tourguide-systeem gebruikt bij het sporten, moet u het aan uw riem of kleding kunnen bevestigen of in uw kleding kunnen opbergen. Voor dit doel is een sleutelkoord niet praktisch, omdat sporters veel bewegen. U moet er ook voor zorgen dat de sporter het tourguide-systeem bijna geblinddoekt kan bedienen. Daarom moet het systeem grote schakelaars of potentiometers hebben, d.w.z. dat het gemakkelijk te bedienen moet zijn, zelfs met handschoenen aan. Let ook op het werkbereik van het tourguide-systeem. Wat is de maximale afstand tussen atleet en coach?