One Radio
Image default
Muziek

Tips voor het vinden van de juiste dj

Een dj kan jouw feest maken of breken. Het allerbelangrijkst aan een feest is namelijk de muziek. Als je een goede dj hebt, zal je dan ook een spetterend feest worden. Heb je een minder goede dj, of niet de juiste dj voor jouw feest, kan het een afgang worden. Een goede en de juiste dj inhuren is daarom misschien wel het allerbelangrijkst voorafgaand aan jouw feest. Maar hoe vind je de juiste dj voor jouw feest? En waar moet je allemaal op letten bij het huren van een dj? Hierbij een aantal tips zodat jij de juiste dj voor jouw feest kan vinden.

Kijk allereerst wat voor soort feest je organiseert

Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat voor feest je gaat organiseren, zodat je de dj hierop af kan stemmen. Het heeft namelijk weinig zin een bruilofts dj naar een hardstylefeest te laten komen, net zomin het weinig zin heeft een party dj naar een net bedrijfsfeest te laten komen. Ga dus voor jezelf na wat voor feest jij wilt geven en welke thema’s hierbij passen, zodat je een daarbij passende dj kunt kiezen.

Ga na of je niet liever voor een band gaat

Het gaat in dit blog wel over het vinden van de juiste dj, maar misschien past een dj wel helemaal niet bij jouw feest. Misschien is een band of zangeres wel een veel betere optie voor jouw feest. Een groot voordeel van een band is dat het live gespeeld wordt en je het dus ook echt live meemaakt. Het nadeel is echter dat een band pauzes nodig heeft en niet constant kan blijven spelen. Daarnaast kan het soms lastig in te schatten zijn; niet elke band heeft elke dag zijn dag en soms kunnen er wel eens wat valse noten naar voren komen. Ga dus goed voor jezelf na of je wel daadwerkelijk op zoek bent naar een dj, of toch een andere performance act misschien wel beter bij je feest past.