One Radio
Image default
Bedrijven

Tegelvloer egaliseren

Het egaliseren van een tegelvloer

wilt u een tegelvloer laten leggen? Dan is het van groot belang om de vloer eerst te laten egaliseren. Wanneer dit niet gebeurt, bestaat namelijk de kans dat de nieuwe vloer ongewenste oneffenheden gaat vertonen, zoals scheuren en bobbels. En dat is natuurlijk niet wat u wilt! Ook kunnen de tegels scheef gaan liggen, waardoor de vloer gevaarlijk is en maar een korte levensduur heeft. Maar hoe wordt een vloer geëgaliseerd, en kan men het egaliseren van een vloer zelf uitvoeren, of is het toch beter om in zee te gaan met een gespecialiseerde partij? Over tegelvloer egaliseren vertellen we in dit blogartikel meer.

Vloer egaliseren

Vloer egaliseren plaats met gebruik van Egaline, maar hij wordt eerst heel goed geschuurd. Daarna wordt hij ontdaan van stof en brengen we een hechtprimer aan die ervoor zorgt dat het materiaal beter hecht. Wanneer het proces afgerond is, is de ondervloer geschikt om er een tegelvloer overheen te laten leggen. Het resultaat? Een nieuwe tegelvloer die er dankzij de egalisatie helemaal strak en recht, zonder enige oneffenheden in is gelegd.

Zelf doen of uitbesteden?

We begrijpen dat u er in eerste instantie over nadenkt om het egaliseren van de vloer helemaal zelf uit te voeren. Echter is het raadzaam om deze klus over te laten aan een specialist. Het is namelijk een hele belangrijke stap die groot onderdeel is van het uiteindelijke resultaat. Bovendien wilt u natuurlijk niet dat er vochtproblemen ontstaan. Wilt u het toch zelf doen? Maak de vloer dan droog en stofvrij, vervolgens bereidt u de ondervloer voor. Wanneer de vloer op de juiste manier voorbereid is, kunt u beginnen met het egaliseren van de vloer. U maakt egalisatiemortel aan, giet de mortel uit over de vloer en vloeit het middel uit met gebruik van een lijmkam of een vlakke vloerspaan.

Toch uitbesteden?

Wilt u het egaliseren van de tegelvloer toch uitbesteden aan een specialist? Neem gerust een kijkje op de website van VH-Vloeren en laat u inspireren.

https://vhvloeren.nl/