One Radio
Image default
Telefonie

Hoeveel opslaggeheugen heeft mijn smartphone nodig?

Wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft, is het belangrijk om te kijken naar de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt. Als er iets is dat je niet wilt, is het wel een mobiele telefoon die te weinig geheugen heeft. Maar hoe bepaal je nu of de telefoon die jij op het oog hebt, zoals een Samsung A50 voorzien van een telefoonhoesje Samsung A50 van Casimoda, voldoende capaciteit te bieden heeft?

Wat maakt 1 GB aan geheugencapaciteit mogelijk?

Wat kun je tegenwoordig met 1 GB aan geheugen op een smartphone? Het antwoord is dat je zo’n 35-40 apps op dit type toestel kunt laten draaien, tevens 200 mp3’s, 500 foto’s die met je eigen telefoon zijn gemaakt en qua video-lengte zo’n 7-9 minuten aan materiaal. Er zijn enkele apps die bovengemiddeld veel geheugencapaciteit innemen, zoals WhatsApp of Facebook. Maar ook bepaalde games, Netflix en Spotify vragen om voldoende ruimte op je telefoon. Ons advies is om te zorgen voor een smartphone die minimaal 16 GB aan geheugen heeft. Ook kun je kiezen voor een 32 GB-toestel, maar zorg er dan wel voor dat je een model koopt met een uitstekende foto- en videocamera. Want je wilt natuurlijk wel iets kunnen doen met zo’n groot telefoongeheugen!

Hoe groot is mijn opslagruimte en kan ik die uitbreiden?

Houd in de gaten dat de opslagruimte die bij een smartphonetoestel wordt vermeld, niet per definitie de beschikbare ruimte is die je nog over hebt. Dat komt omdat een deel van de opslagcapaciteit wordt ingenomen door het besturingssysteem, reeds aanwezige mediabestanden en standaard apps die reeds door de producent op het toestel zijn gezet. Gelukkig kun je op mobiele telefoons de opslagruimte groter maken met speciale geheugenkaarten. Zo is er de SD-kaart, die ruimte maakt voor meer muziek mp3’s, video’s en foto-opslag. Maar bij sommige telefoons, zoals de iPhone, kan het interne geheugen niet met een sd-kaart worden uitgebreid.