One Radio
Image default
Telefonie

De voordelen van sim only

Ben jij ook iemand die uit is op een goede deal? Dan moet je toch echt eens gaan kijken naar een sim only abonnement voor je smartphone. Een sim only abonnement is in feite een abonnement zonder een toestel erbij. Je krijgt dus alleen een rekening voor het abonnement en niet voor de telefoon, die kun je zelf aanschaffen. 

Los toestel of nog even door met je huidige toestel

Maar hoe kom je dan aan een telefoon? Want je kunt dan wel een goedkope sim only hebben afgesloten, maar zonder toestel heb je er natuurlijk nog steeds niets aan. Wat je veel ziet is dat mensen zelf een los toestel aanschaffen. Soms nieuw, soms ook refurbished. Dat refurbished zie je bijvoorbeeld veel bij iPhones. 

Er zijn bedrijven die tweedehands iPhones aanbieden en deze helemaal oplappen en vervolgens (vaak met garantie) doorverkopen. Over het algemeen zijn dit niet de allernieuwste modellen, maar 1 of 2 generaties terug. Die werken overigens nog prima hoor! Andere mensen kiezen er juist voor om een heel nieuw toestel aan te schaffen. Dit is vanzelfsprekend de wat duurdere optie, maar kan nog steeds interessant zijn.

Je ziet ook vaak dat mensen ervoor kiezen om hun huidige toestel (dat inmiddels is afbetaald) nog even blijven gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een iPhone X die het nog prima doet? Dan kun je ervoor kiezen om de telefoon nog even te blijven gebruiken, wellicht na een opschoonbeurt. Deze telefoon werkt waarschijnlijk nog meer dan prima en zo bespaar je flink op de maandelijkse kosten als je overstapt naar een sim only abonnement. Check overigens wel even of je mobiele telefoon simlockvrij is, in veel gevallen zal dit het geval zijn, maar het is toch prettig om het zeker te weten. 

Vergelijk sim only voor beste deal

Ga je overstappen naar een sim only TELE2 abonnement? Doe dan goed onderzoek en vergelijk de diverse providers met elkaar en zorg vooral dat je een goede en ruime bundel hebt afgesloten. Vooraf inkopen is namelijk vrijwel altijd voordeliger dan naderhand buiten de bundel moeten bijbetalen.