One Radio
Image default
Financieel

Handelen in aandelen, waar moet je allemaal op letten als je begint met traden

Aandelen handelen is eenvoudig niet voor iedereen. Sommige mensen kunnen de volatiliteit en de druk die ermee gepaard gaat verdragen, en sommige mensen kunnen dat niet. Zelfs onder de weinigen die de hitte aankunnen, zullen er nog minder zijn die er uiteindelijk in slagen om het te doen. Hoewel er geen exacte regels kunnen zijn die dicteren wat een lucratieve aandelenhandelaar maakt, hebben die Wall Street-wijzen die in korte tijd legendarische winsten maken, allemaal een paar kenmerken gemeen. Ook is het slim om een breed portfolio op te bouwen, denk bijvoorbeeld aan Nederlandse ASML aandelen die ook erg populair zijn bij veel traders.

1. Succesvolle beurshandelaren kunnen hun instincten bestrijden en contra-intuïtief handelen.

2. Succesvolle handelaren handhaven een gereguleerd systeem dat zo eenvoudig en efficiënt mogelijk is. Het maakt zelden uit welk systeem u gebruikt – technische analyse versus grondslagen of waarde versus kwaliteit, bijvoorbeeld – zolang u eraan vasthoudt. Een succesvolle handelaar kent de voordelen, evenals de tekortkomingen, van hun systeem en voert transacties uit die uitsluitend op het systeem zijn gebaseerd. “Het geheim van succes is de consistentie van het doel.” Dit betekent dat je aparte tactieken moet creëren om posities in te stellen en ze te sluiten.

3. Succesvolle handelaren berekenen het risico en nemen beslissingen die hun risicoblootstelling verlagen. Succesvolle handelaren verafschuwen ver veroorloven van geld en beheren hun verliezen voordat ze te groot worden, zelfs als dat inhoudt dat ze de handdoek in de ring gooien en toegeven dat ze een onjuiste oproep hebben gedaan.

4. Succesvolle handelaren zijn echter niet bang voor fouten of nemen risico’s. Succesvolle handelaren hebben volgens wat inheemse Amerikanen ‘soevereiniteit’ noemen, het juiste en het vermogen om iets verkeerds te doen. In essentie is soevereiniteit de moed om je eigen fouten te maken, want het komt door onze grootste mislukkingen die we het meeste leren.

5. Succesvolle handelaren zijn niet beschaamd of bang om verlies te nemen. Ze verwachten ze zelfs en weten dat een belangrijk deel van de handel verliezen beperkt en kapitaal in stand houdt.

6. Succesvolle handelaren weten hoe ze aandelen moeten analyseren. Veel handelaren gebruiken slechts één vorm van analyse of zoeken onderzoek uit één bron, maar het vergelijken van verschillende rapporten en grafieken kan u een beter beeld geven.

7. Succesvolle handelaren leiden evenwichtige levens. De haast die een homerun-handel kan produceren, is verslavend, maar een succesvolle handelaar weet wanneer hij weg moet lopen – en wat nog belangrijker is, heeft iets om naar toe te lopen, of dat nu familie, vrienden of hobby’s zijn.

8. Een succesvolle handelaar cultiveert geduld. Dit betekent dat winstgevende posities hun loop laten, maar het betekent ook dat wanneer de markt zich tegen hen keert, ze het geduld hebben om het opnieuw te proberen en de markt veerkrachtig, moedig en met vertrouwen tegemoet treden.

9. Een succesvolle handelaar heeft een sterke drive voor succes. Trading vereist gestage inspanningen, geen lukrake posities die cavalierly zijn vastgesteld. Bepaling om te slagen kan al het verschil maken wanneer de markt tumultueus is omdat veel mensen het schip verlaten.

10. Een succesvolle handelaar heeft discipline. Dat betekent dat we markten moeten herzien en transacties moeten onderzoeken, ook al is hij niet in de stemming. Discipline betekent ook vasthouden aan je strategie – niet het kopen of verkopen van posities omdat iedereen het doet.

https://aandelentop10.nl/