One Radio
Image default
Zakelijk

Een hypotheek voor in de toekomst

Een hypotheek is een belangrijk onderdeel van het kopen van een woning. Er zijn veel hypotheken waar je uit kunt kiezen. Het is belangrijk om de verschillende eigenschappen van de hypotheken met elkaar te vergelijken om de juiste voor jou te kiezen. Iedere hypotheek komt met belangrijke aspecten waarop gelet moet worden. Het kan daardoor best lastig zijn om goed inzicht te krijgen in alle dingen waar je op moet letten. Voor de meesten is het afsluiten van een hypotheek een essentieel onderdeel van het kopen van een woning. Er moet dus goed nagedacht worden over de hypotheek voordat een woning wordt gekocht. Hypotheekadvies kan jou helpen om inzicht te krijgen in de mogelijkheden met een hypotheek.

 

De annuïteiten hypotheek

Deze hypotheekvorm wordt gebruikt door vrijwel de meeste mensen. Het is een hypotheek waarbij je precies weet wat je kunt verwachten aan jaarlijkse aflossingen. Bij deze hypotheek moet je jaarlijks hetzelfde bedrag overdragen aan de hypotheekverstrekker. Dit geeft jou stabiliteit en de mogelijkheid om vooruit te plannen. Deze hypotheek bestaat uit hypotheekrente en aflossing. In het begin van de lening zal je vooral rente betalen met weinig tot geen aflossing. Pas in latere jaren zul je steeds meer aflossen en steeds minder rente betalen. De ratio aan rente en aflossing zal ieder jaar dus veranderen. Hoewel deze ratio ieder jaar verandert, zul je dit niet merken in het bedrag dat je ieder jaar moet overdragen. Dit bedrag zal dus ieder jaar vastzitten. Hoewel het verschil in ratio niet in het te betalen bedrag te merken is, zul je het wel merken bij de inkomstenbelasting. Hypotheekrente mag namelijk van de belasting afgetrokken worden. Dit betekent dat je in het begin veel hypotheekrente aflost en dus minder belasting hoeft te betalen. Voor veel jonge volwassenen is dit een goede optie doordat de financiële lasten in het begin worden verminderd. Dit is belangrijk omdat je in het begin van je carrière ook nog niet zo veel verdient.

 

De lineaire hypotheek

Bij de lineaire hypotheek zal het jaarlijkse bedrag dat moet worden overgedragen steeds minder worden. Bij deze hypotheek zul je in het begin een groot bedrag afdragen, maar het wordt jaarlijks steeds minder. Dit komt doordat de rente over het totale bedrag dat je nog schuldig bent wordt berekend. Ieder jaar los je hetzelfde bedrag af. Daardoor wordt de totale schuld ieder jaar minder.