One Radio
Image default
Zakelijk

Hoe dampremmende folie bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat

Ben jij al bekend met dampremmende folie en de unieke voordelen van dit product? Damp is onvermijdelijk, ook in woningen. Isoleren is belangrijk, maar hierdoor ontstaan ook risico’s op het gebied van vochtregulatie en ventilatie. Als je onvoldoende goed ventileert en vocht afvoert, leidt dit tot een ongezond leefklimaat. Ook kan er schade aan bouwconstructies ontstaan. Dampremmende folie gaat deze problemen tegen. Maar waar moet je de folie nu precies aanbrengen? Je installeert de dampremmende laag op gevels en daken. Hiermee ga je condensvorming in de constructie van het pand tegen. Zo voorkom je schimmel en houtrot. Dampremmende folie gebruik je met name bij dakconstructies met dakpannen, zink en EPDM. Voordelig geprijsde folie? Je vindt hem gegarandeerd op Morgofolietechniek.com.

Zo werkt dampremmende folie
Dampremmende folie houdt vochtige en warme lucht tegen en voorkomt dat de isolatie of constructie van een gebouw van binnenuit beschadigd raakt door condens. Dit heeft vaak onherstelbare schade tot gevolg. De luchtvochtigheid in een woning heeft een grote impact op de constructie en isolatie van de woning. Hierdoor worden de isolatiewaarden stukken lager, waardoor je op termijn een stuk meer geld kwijt bent. Bovendien wordt de gehele levensduur van de constructie korter als vocht voor rotting of schimmels zorgt. Omdat deze problemen lastig op te lossen (en kostbaar) zijn, is voorkomen stukken gunstiger dan bestrijden.

Aanbrengen dampremmende folie
Je brengt de folie met dampremmende laag aan de binnenzijde (de ‘warme’ zijde) van een gebouw. Hierdoor voorkom je dat er vocht komt in de isolatielaag. In elke woning waarin wordt geleefd, ontstaat vochtige lucht. Die ontstaat onder meer door douchen, koken en de was, maar ook door iets simpels als transpireren. Ventilatie werkt maar een gedeelte van dit vocht weg. De ramen opengooien in hartje winter is geen optie. Met dampremmende folie kan vocht op een verantwoorde wijze wegtrekken in het dak en de muren. De folielaag zorgt ervoor dat je huis kan ademen. Problemen als houtrot en schimmelvorming worden tegengegaan.

Verschil dampdicht en damp remmend
Dampremmende folies hebben altijd een bepaalde mate van dampdichtheid. Dit wordt ook wel de dampweerstand genoemd. Hoe hoger de dampweerstand van de woning, hoe beter de folie in staat is damp tegen te houden. De sd-waarde (de equivalente luchtlaagdikte die hieraan is geplakt) ligt tussen de 20 en 100. Bij heel hoge waarden spreekt men van een dampscherm. Vocht in de binnenruimte wordt in dat geval volledig gekeerd. Sommige folie heeft zelfs zo’n hoge waarde dat er gesproken mag worden van waterdichte of dampdichte folie.

https://www.morgofolietechniek.com/dampremmende-folie/