Een begrip wat steeds populairder wordt en waar steeds vaker gebruik van wordt gemaakt en over gesproken wordt is payrolling. Het begrip kennen we dus wel, maar wanneer is dit nou van toepassing voor jouw bedrijf en wanneer heb je er echt profijt van? En hoe zit het met de kosten van Payrolling? Gelukkig gaan wij over de laatste vraag meer vertellen. Wil je meer weten over payroll kosten? Lees dan snel door! Dit doet een payroller voor het bedrijf! Voor dat je geld uit geeft is het wel zo handig om te weten waar het geld heen gaat! Bij payroll huur je eigenlijk personeel in van een payrollbedrijf. Het grootste voordeel hiervan vinden veel bedrijven dat de administratieve rompslomp je uit handen wordt genomen. Het juridische werkgeverschap komt in handen van het payrollbedrijf. Een payroller is verantwoordelijk voor het afsluiten van arbeidscontracten, voor het bijhouden van de loonadministratie, voor het uitbetalen van het salaris en de vakantietoeslag, voor het afdragen van werknemers- en werkgeverspremies, voor het uitbetalen van de pensioenpremies en voor het verzuimbeleid. Deze voordelen moet je goed onthoudenPayrolling is voor je bedrijf geweldig, en dat merk je ook wel aan de voordelen. Gelukkig hebben wij er een paar op een rijtje gezet:
Dit zijn de kosten die je kwijt bent aan payrollingNu je een beetje weet wat een payroller doet en wat de voordelen zijn gaan we verder over de kosten van payrolling. Die kosten verschillen echter per payrollbedrijf en per situatie. De meest voorkomende manier van rekenen is een brutoloon van de werknemer die bij jouw bedrijf zou komen werken, met daarbovenop nog een opslag. Die opslag wordt vaak bepaald met een omrekenfactor die afhankelijk is van een paar factoren:
Gemiddeld genomen ligt de omrekenfactor ongeveer tussen de 1,50 en 1,75, afhankelijk van onder andere de bovenstaande factoren. Daarnaast betaal je bij ziekteverzuim vaak nog een extra toeslag, dit is allemaal vooraf vastgelegd.
|
https://www.payrollselect.nl/ |
