One Radio
Image default
Bedrijven

Wat is een werkplekinstructiekaart?

Heb je wel eens van een werkplekinstructiekaart gehoord? Als jij werkt voor een bedrijf dat omgaat met gevaarlijke stoffen of machines dan is een werkplekinstructiekaart (WiK) nodig. Deze kaart legt namelijk op een duidelijk en goede manier uit hoe je moet omgaan met de machines en gevaarlijke stoffen. De werkplekinstructiekaart moet duidelijk zijn voor iedere werknemer. Ook als deze werknemer niet of nauwelijks Nederlands kan, moet het voor hem duidelijk zijn. Hoe doe je dit? Wij leggen het voor je uit.

Zo maak je een werkplekinstructiekaart

Zoals we zojuist al aangaven moet een werkplekinstructiekaart duidelijk zijn voor iedere werknemer binnen het bedrijf. Verder is belangrijk dat hij snel te raadplegen is. Daarom bestaat een werkinstructiekaart over het algemeen uit niet meer dan één pagina. Om een WiK te maken moet je op de hoogte zijn van alle regels binnen het bedrijf. Maar ook van de wet- en regelgeving in Nederland. Daarom is het nog niet zo gemakkelijk om een werkplekinstructiekaart te maken. Lukt het je niet? Dan kun je ook een bedrijf inschakelen om dit voor je te doen.

 

Schakel iemand in

Er zijn verschillende bedrijven actief in het maken van werkplekinstructiekaarten. Zij hebben er al talloze gemaakt en weten precies waar ze op moeten letten. Ook zijn ze op de hoogte van alle regels en de wetten die er bij komen kijken. Een bedrijf inschakelen om een WiK voor je te laten maken is altijd aan te raden. Je weet zeker dat het goed gedaan wordt en duidelijk is voor iedere werknemer in het bedrijf.  

https://www.devibfabriek.nl/werkplekinstructiekaart/