One Radio
Image default
Eten en drinken

Mes Slijpen Onder een Microscoop

Iedereen die in een keuken heeft gewerkt of met een andere taak regelmatig met messen werkt, weet dat slijpen een zeer belangrijke vaardigheid is. De mogelijkheid om een fijne rand op een mes te plaatsen, geeft u de beschikking over beter werkgereedschap. Het is niet alleen prettig om gemakkelijk te kunnen snijden en versnipperen, het is ook veiliger. Scherpe messen zijn voorspelbaarder en er is minder kans dat je de controle over je mes verliest wanneer je overwerkt in een poging een botte rand ergens doorheen te duwen.

Stappen tijdens het slijpen

Normaal gesproken kunt u een mes slijpen met een set drie belangrijke stappen. Elk omvat het wrijven van het mes langs een steen bedoeld om onvolkomenheden aan het oppervlak weg te slijpen, die vaak bramen worden genoemd. De slijpstappen beginnen met een zeer ruwe steen en werken naar een fijnere en gladdere steen.

Microscoop tijdens het slijpen

Het kennen van de details en resultaten van een proces kan je vaak helpen om beter te worden in dat proces. Om dat te visualiseren hebben we een afbeelding met een microscoop gemaakt om de effecten te laten zien die slijpen op het blad heeft. Met wat handige instructies kan je jouw eigen microscoop maken om tijdens het slijpen te gebruiken.

http://www.instructables.com/id/Knife-Sharpening-Tricks/