One Radio
Image default
Eten en drinken

Bijen propolis, een wondermiddel?

We zijn allemaal bekend met het feit dat bijen honing maken. Maar buiten honing zijn er nog ontzettend veel, vaak onbekende, andere producten die zijn oorsprong bij de bij vinden. Bijen propolis is bijvoorbeeld 1 van die onbekende producten. En dat is zonde, want bijen propolis wordt door veel mensen gezien als een wondermiddel. Bent u al benieuwd geworden naar dit wondermiddel? Lees dan gauw verder, in dit artikel leggen we u alles uit over de oorsprong en het nut van bijen propolis. Wie weet bestelt u vandaag al een dosis.

Hoe wordt bijen propolis gemaakt?

Die vraag is natuurlijk niet onbelangrijk in een artikel over bijen propolis. Propolis is een grondstof die door bijen wordt verzameld, zij verzamelen dit op plekken als schors, bladeren en knoppen van bomen. Zij nemen deze mee naar hun kast waar dit door de bijen wordt verwerkt tot een goedje voor in de kast. In de kast wordt het goedje vervolgens voor meerdere zaken gebruikt.  

Waarvoor dient de propolis in de kast?

De propolis wordt in de kast gebruikt om als bouwmateriaal. Zie de propolis als een soort lijm tussen de honingraat. De kasten van de bijen zijn natuurlijk vaak warm en vochtig, propolis dient als bescherming tegen schimmels. Schimmels groeien namelijk uitstekend onder eerdergenoemde omstandigheden. Ook gebruiken de bijen het propolis om gestorven bijen te mummificeren. Toevallig, want in de tijd van de oude Egyptenaren werd het propolis ook al gebruikt om te mummificeren.

Bijen propolis

Waar gebruiken we propolis tegenwoordig nog voor?

Bijen propolis wordt tegenwoordig gebruikt voor diverse doeleinde. Bijen propolis kan namelijk goed werken bij het verzorgen van de huid. Ook kan de bijen propolis worden gebruikt bij het helen van wonden. Ook kan de bijen propolis bepaalde ingrediënten in hoestdrank vervangen. Het kan ontstekingsreacties remmen, kan de groei van schimmels beperken en kan ook jeuk beperken. Hedendaags zijn er prachtige verzorgingsproducten op basis van propolis op de markt, bijvoorbeeld op het gebied van tandheelkunde.

Ik wil propolis kopen, waar kan ik dit het best doen?

Er zijn 101 aanbieders als het gaat om propolis. Het is belangrijk dat u een aanbieder kiest met pure en betrouwbare propolis. Een voorbeeld van een goede aanbieder is bijvoorbeeld Lekkerhoning. Lekkerhoning biedt de bijen propolis in meerdere vormen aan, bijvoorbeeld in de vorm van tabletten, capsules, sprays, druppels, hoestdrank, zalf, crème, poeder en ga zo maar door. Bij Lekkerhoning aan opties dus geen gebrek, grote kans dat er ook iets voor u tussen zit.