One Radio
Image default
Kinderen

Je peuter helpen om verantwoordelijk te zijn

Je peuter helpen om verantwoordelijk te zijn

Een onafhankelijke peuter helpen opvoeden houdt in dat je het kind helpt om los te komen van de moeder, zodat het meer te weten komt over zijn omgeving en over zichzelf. De moeder moet leren haar kind los te laten en afstand proberen te houden. Het kind voldoende speling geven om een ​​zelfstandige peuter te worden met behoud van de verbinding is een kwestie van evenwicht zoals het is met zoveel onderdelen van de opvoeding. Een moeder laat haar kind niet helemaal in de steek, maar ze staat ook niet toe dat ze zich aan haar broek vastklampen. Je bent misschien hands-on als het gaat om het leren rijden op de eerste kinderfiets 12 inch die ze bezitten, maar je moet langzaam leren om ze steeds meer vanaf de zijlijn te zien leren. Ouders kunnen in het tweede jaar het gevoel hebben dat ze op de grens zitten tussen overdreven streng en onoplettend zijn.

Spelletjes spelen en langzaam uit elkaar gaan

Speel kiekeboe en jaag elkaar rond het meubilair vanaf de leeftijd van ongeveer negen maanden of zelfs eerder. Je baby kan zich voorstellen dat je bestaat, zelfs als je niet zichtbaar bent omdat je je gezicht verbergt met je handen of je lichaam verbergt aan de andere kant van de bank. De beste kans voor een pasgeborene om een ​​gezond zelfgevoel te ontwikkelen, is als hij of zij zich van de moeder afscheidt in plaats van dat de moeder van het kind weggaat. Disciplineproblemen komen minder vaak voor wanneer baby’s zich geleidelijk van hun moeder losmaken. De peuterkenmerken zorgen ervoor dat de jongere zich veiliger voelt in zijn zelfstandigheid, terwijl de babykwaliteiten binnen de peuter intact blijven. Het gekoppelde kind brengt een stukje van zijn moeder mee voor troost en wijsheid tijdens zijn verkenningen. Je kind kan opgroeien met meer verantwoordelijkheid en zelfvertrouwen in de dingen die het doet als je het langzaam loslaat. Je kunt dit doen door ze langzaam dingen van zichzelf te geven of ze dingen alleen te laten doen. Je kunt een speelgoedtas kopen voor je peuter of een telefoontasje met portemonnee als ze wat ouder worden.

Mogelijkheden voor je kind faciliteren

Een pasgeborene zal zich in de loop van de tijd ontwikkelen tot een zelfstandige peuter terwijl je hem begeleidt. Het is dus niet jouw verantwoordelijkheid om ze autonoom te maken, maar om een ​​veilige sfeer te bieden waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot een zelfstandige peuter. Je wordt een begeleider terwijl je kleintje streeft naar comfortabele onafhankelijkheid. Je bent als een batterijlader wanneer de kleine dynamo emotionele aanvulling nodig heeft. Het is jouw plicht om je kind te helpen bij het bereiken van dat evenwicht. Als begeleider. Dat is het soort samenwerking dat jij en je kind vormen. Je kunt dit doen door dingen voor ze te kopen waarmee ze hun eigen wereld kunnen ontdekken. Goedkope kinderfietsen kunnen een van de dingen zijn die je voor ze kunt aanschaffen.

Dialoog met je kind

Roep naar je kind: “Mama komt eraan.” In plaats van te laten wat je aan het doen bent en hen te hulp te schieten als je jonge peuter in een andere kamer buiten je zicht aan het spelen is en begint te zeuren. Veel protesten over het alleen zijn kun je vermijden door een gesprek te voeren met een peuter, waar je ook bent.