One Radio
Image default
Woning en Tuin

Een nieuwe look voor de buitenkant van uw huis

Het is weer zomer aan het worden en na een hoop regen in de herfst en de winter is de buitenkant van uw huis wel toe aan wat onderhoud en een nieuwe look. Nu het lekker weer begint te worden is het natuurlijk het ideale moment om bijvoorbeeld de voorgevel van uw huis eens aan te pakken. Er zijn een hoop dingen die u kunt doen om de buitenkant van uw huis een frisse of zelfs compleet nieuwe look te geven. Om u een beetje op weg te helpen hebben we een aantal van deze dingen voor u op een rijtje gezet in dit artikel. U kunt vandaag al de eerste keuzes maken als het gaat om de nieuwe look van de buitenkant van uw huis.

Een nieuw voordeur afdakje

U verwachtte deze optie misschien niet binnen dit lijstje, maar toch is dit een ontzettend populaire optie als het gaat om het verfrissen van de buitenkant van uw huis. Niet alleen brengt een voordeur afdakje ontzettend veel sfeer met zich mee, het kent ook een aantal andere voordelen. Zo hoeven uw gasten nooit meer in de regen te staan voor uw deur en kunnen ze hun voeten buiten op een droge mat vegen voordat ze naar binnen komen. Ook kunt u ervoor kiezen inbouwverlichting te nemen, deze verlichting in combinatie met een bewegingssensor zorgt ervoor dat u nooit meer hoeft te zoeken naar uw sleutels. Ook kan deze combinatie fungeren als een waar anti-inbraaksysteem. Wanneer een inbreker aankomt bij uw woning en het licht springt aan is de kans groot dat hij/zij vertrekt.

Voordeur afdakje

Trek het blik verf maar open

Een andere populaire optie is het verven van de buitenkant van uw woning. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld wit stucwerk op de buitenkant van hun woning. Dit kan na een tijdje ietwat dof gaan ogen. Het is dan verstandig de buitenkant van uw huis een nieuwe laag verf te geven, dit kan ontzettend doen met het uiterlijk van uw woning. Ook (houten) kozijnen zijn na een aantal jaar toe aan een likje verf. Niet alleen is dit goed voor het uiterlijk van uw huis maar ook voor het behoud van uw kozijnen. Zo’n nieuwe laklaag zorgt natuurlijk voor de bescherming van uw kozijnen.

Het voegwerk

De basis van het uiterlijk van uw huis is natuurlijk het voegwerk. Om uw huis eens een opfrisbeurt te geven kunt u ervoor kiezen een totaal andere stijl voegwerk te gebruiken, er zijn namelijk ontzettend veel verschillende stijlen als het gaat om voegwerk. Zoals bijvoorbeeld de holle voeg, deze zorgt voor een schaduweffect tussen de stenen van uw huis. Ook de gesneden voeg voor als u uw huis een retro look wilt geven. Voor ieder huis is er een geschikte stijl te vinden, ook voor uw huis.