One Radio
Image default
Kinderen

Speelgoed is niet alleen voor kinderen

Technisch speelgoed, lego en spelcomputers zijn voorbeelden van dingen die te vinden zijn in speelgoedwinkels voor kinderen. Echter geldt voor al deze dingen geldt dat kinderen lang niet de enige groep zijn die er enthousiast en blij van worden. Stiekem zijn er namelijk ook best veel volwassen die een speelgoedwinkel bezoeken om deze items te kopen. Ze kopen ze dan niet voor een kind, maar gewoon voor zichzelf. Dit gebeurt vaak en het is helemaal geen raar idee! Het idee dat speelgoed en spelen alleen voor kinderen is namelijk best ouderwets, dit kan namelijk net zo goed voor volwassenen zijn.

Ouderwets idee

Dat vanaf een bepaalde leeftijd spelen raar en ongepast wordt is eigenlijk een heel ouderwets idee. Het is natuurlijk zo dat je niet heel snel iemand van 18 jaar oud bij een poppenhuis zult zien zitten, maar een vorm van een behoefte aan spelen en dan voornamelijk het uiten van creativiteit en fantasie zal ook in deze leeftijdsgroep en ook oudere leeftijdsgroepen blijven bestaan. Het volwassen leven zou niet enkel uit werk en verplichtingen moeten bestaan, er zou ook ruimte moeten zijn voor deze creativiteit. Door een stabiele balans tussen productiviteit en creativiteit worden mensen namelijk veel gelukkiger.

Speelgoed voor alle leeftijden

Er zijn verschillende soorten en genres speelgoed wat voor volwassenen geschikt is. Een poppenhuis of een kleed met raceauto’s zal misschien een volwassene niet meer aanspreken. Echter dingen als technisch speelgoed en spelcomputers kan voor zowel een kind als voor een volwassene voor urenlang vermaak zorgen. Het technische gedeelte maakt dat het ook voor volwassenen uitdagend is om te set te bouwen. Spelcomputers hebben veel mogelijkheden en keuze uit veel verschillende spellen, waardoor er voor ieder wel iets is dat past. Het is dus helemaal niet gek voor een volwassen persoon om een speelgoedwinkel binnen te lopen om iets voor zichzelf te kopen.