One Radio
Image default
Bedrijven

Gebruik maken van Auxzenze

Ethisch hacken

Ethical Hacking of anders gezegd ethisch hacken, wordt gedaan door een persoon die op zoek gaat naar kwetsbaarheden van soft- en hardware. Ze doen dat bij websites, webwinkels, computersystemen en netwerken. Ze zullen de kwetsbaarheden niet algemeen bekend maken. De bedrijven en overheden waarbij ze kwetsbaarheden ontdekken, zullen ze inlichten. Ze geven bedrijven en overheden de kans om alles in orde te maken. Omdat ze bedrijven en overheden in principe helpen, zodat ze zich beter kunnen beveiligen, zijn ze niet strafbaar. Van Ethical hacking maken bedrijven en overheden graag gebruik

Wanneer is hacking strafbaar?

Een ethische hacker, die ook wel een white hat hacker wordt genoemd, is niet strafbaar. Het hacken is voor de wet alleen strafbaar wanneer dit wederrechtelijk (in strijd met het recht) plaatsvindt. Wanneer de computervredebreuk niet wederrechtelijk is, zal er aan u geen straf worden opgelegd.

Ethisch hacken en kwaadaardig hacken

Een ethische hacker zal de lekken die hij vindt rapporteren, zodat er maatregelen genomen kunnen worden. Een kwaadaardige hacker zal in de computer van bijvoorbeeld een bedrijf inbreken en gegevens er vandaan halen. De gegevens worden door de kwaadaardige hacker gebruikt om te chanteren. Ook breken ze soms in om de computers van de overheid of banken geheel stil te leggen, zodat er niet meer gewerkt kan worden. De kwaadaardige hackers geven de computers pas weer vrij, wanneer ze een bepaald bedrag hebben ontvangen. Het bedrag wat daarvoor betaald moet worden, kan behoorlijk in de papieren lopen.

Beveiligen van uw computersystemen

Voor het beveiligen van uw computersystemen kunt u een white hat hacker in dienst nemen. Het moet er een zijn die weet wat hij moet en kan doen. Het is echter veel verstandiger om gebruik te maken van Auxzenze. Wanneer u uw ICT laat beheren door Auczenze, dan weet u zeker dat uw bedrijfsprocessen in veilige handen zijn. Auxzenze kan al uw systemen en netwerken beheren, creëert veilige online-werkplekken en verzorgt daarnaast ook uw hosting. Er worden door Auxzenze niet alleen diensten geleverd, maar monitoren, adviseren en rapporteren ook. Ze zullen door de bevindingen die ze hebben, wanneer ze daarvoor u toestemming hebben, uw hard- en software helemaal voor u in orde maken.

https://www.auxzenze.nl/