One Radio
Image default
Auto’s en Motoren

Auto leasen zonder BKR via je werkgever

Een auto kopen is allang niet meer de enige manier om aan een goed vervoermiddel te komen. Het is tegenwoordig heel goed mogelijk om je privéauto te leasen. Er zijn allerlei mogelijkheden om een contract voor kortere of langere periode af te sluiten. Je kunt zelfs vaak een zakelijk auto leasen zonder BKR controle. Uiteraard is de gemakkelijkste manier echter nog altijd om gewoon via je werkgever een auto te leasen. Dan staat hij namelijk niet op jouw naam. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden als het gaat om auto leasen via de zaak.

Full operational lease

Een zeer bekende vorm van leasen is het zogenaamde full operational lease. Dit is de leasemogelijkheid waarbij alle zorgen rondom jouw auto voor je weggenomen worden door het bedrijf waar je de lease aangaat. Dit betekent dat je bijvoorbeeld je onderhoudskosten en wegenbelasting via de leasemaatschappij laat regelen. Dit is allemaal opgenomen in het leasecontract. In sommige gevallen is zelfs de brandstof verzorgd. In de meeste gevallen is echter het tanken het enige wat je zelf moet regelen. Na afloop van het contract, meestal na drie jaar, lever je de auto weer in en kan je een nieuw contract afsluiten.

Financial lease

Een andere vorm die vaak gekozen wordt wanneer er zakelijk geleaset wordt is financial lease. Bij deze vorm is er eigenlijk sprake van een soort huurkoop. Je kiest de auto die je wilt leasen en stelt met de leasemaatschappij het contract op. Je betaalt een vast termijnbedrag voor de duur van het contract. En aan het eind betaal je een slottermijn. Vanaf dat moment is de auto van jou. Zo heeft de leasemaatschappij dus eigenlijk de auto voor je gefinancierd zodat je niet direct het hele aankoopbedrag hoeft te betalen. Dit is zakelijk aantrekkelijk voor jouw werkgever, maar ook voor jou.

https://www.autoleasecentrale.nl/

Gerelateerde artikelen

Veilig en snel uw brommobiel verkopen

Het gebruik van een track and trace systeem

Voor klassieke Volkswagen-fans is er maar één adres: Paruzzi.com!