One Radio
Image default
Horeca

Zo onderhoud jij je heteluchtoven!

Zo onderhoud jij je heteluchtoven!

Een heteluchtoven schoonmaken kan heel vervelend zijn. Doordat het zo lastig schoon te maken is en kan je oven snel aan vervanging toe zijn. Denk bijvoorbeeld aan die vervelende ingebrande vlekken in je heteluchtoven: dit is niet iets waar menig restaurantmedewerker blij van wordt. Zelfs na flink boenen en schrobben kom je erachter dat de ingebrande vlek nog steeds zit waar het zat. Deze vlekken zijn enorm lastig te verwijderen en bovendien heeft dit ook nog eens invloed op de kwaliteit van je gerechten en de levensduur van de heteluchtoven. Het goed onderhouden van je oven is daarom essentieel voor een langere levensduur. In deze blog vertellen we je meer over hoe je de levensduur van je oven kunt verbeteren en schade kunt voorkomen. Lees snel meer!

 

Verbeter de levensduur van de heteluchtoven

 

Heteluchtovens zijn niet voordelig in de aanschaf. Daarom wil je als horecaonderneming dat jouw oven zo lang mogelijk meegaat. Om ervoor te zorgen dat je lang van jouw oven gebruik kunt maken, is een consistent reinigings- en onderhoudsprocedure onmisbaar. Door dit structureel uit te voeren, voorkom je dat op termijn problemen die kunnen ontstaan vanwege slecht onderhoud. Bovendien wordt de kwaliteit van je eten hierdoor niet aangetast.

Om te beginnen zal je jouw oven moeten reinigen met een product dat hiervoor geschikt is. Dit middel zal niet in moeten branden wanneer de temperatuur van de oven oploopt. Doe daarom goed onderzoek naar het schoonmaakmiddel. Bijtende middelen kunnen namelijk de coating van je oven aantasten. Maak tijdens het schoonmaken geen gebruik van puntige voorwerken. Hierdoor kunnen vervelende krassen ontstaan. Door de juiste producten te gebruiken voorkom je daarentegen ook nog eens roest en putten.

Het gebruik van de juiste middelen zorgen er dus voor dat jij de levensduur van je heteluchtoven kunt verlengen!

 

Voorkom schade aan jouw heteluchtoven met deze tips

 

Wanneer jij je heteluchtoven goed schoonmaakt, zal je schade aan je oven voorkomen. Dit is belangrijk omdat je niet wilt dat je de kwaliteit van je gerechten wilt beïnvloeden. Je zal daarom goed in de gaten moeten houden of je eten daadwerkelijk goed wordt bereid. Hierbij kan je denken aan een aardappelschotel die niet overal even goed gaart. Dit kan betekenen op een defect in het convectiesysteem. Door dit tijdig op te merken, kan je vroeg anticiperen op dit soort problemen. Het repareren is vaak goedkoper dan een nieuwe heteluchtoven aan te schaffen. Bovendien kan het niet tijdig repareren van je oven leiden tot meer schade waardoor de kosten hoger zullen oplopen.

Niet alleen met schoonmaken zal je schade aan de heteluchtoven kunnen voorkomen. Let daarom goed op!